Terrorist ville angribe halvmaratonløbere med skarptslebne knive i Berlin

Politiets efterforskere har søndag anholdt fire personer, hvoraf mindst én er mistænkt for planer om knivangreb på løbere og tilskuere til søndagens maraton i Berlin. Manden ville angiveligt hævne den afdøde Anis Amri, der stod bag terrorangreb på et berlinsk julemarked i 2016.

Tysk politi har forhindret et planlagt terrorangreb under søndagens marathon i Berlin. Godt 32.000 personer deltager i årets løb, herunder flere tusinde danskere. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOPHE GATEAU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En terrorist med islamistiske sympatier ville anvende skarptslebne knive til at dræbe både tilskuere og løbere under søndagens halvmaraton i Berlin.

Det skriver avisen Welt, der har kontakt til kilder i tysk politi.

Heldigvis var specialstyrker på pletten og anholdt manden og tre andre mistænkte ved en razzia i flere forskellige lejligheder søndag morgen i Berlin. Mindst en af lejlighederne blev undersøgt for mulige sprængstoffer. Den hovedmistænkte mand var i forvejen var under overvågning af tyske sikkerhedskræfter.

»Vi er stadig i gang med efterforskningen. Men det var sandsynligvis tæt på«, siger en højtstående politibetjent til avisen Die Welt.

I alt deltager 32.000 mennesker i dette års Berlin Halvmaraton, herunder flere tusinde danskere. Store dele af Berlin er spærret af til lejligheden.

Noget tyder på, at manden har forbindelser til islamistiske kredse.

Welt skriver, at den hovedmistænkte mand ville hævne den afdøde tunesiske terrorist Anis Amri, der i 2016 dræbte 11 mennesker ved at køre en lastbil gennem en menneskemængde på et julemarked i Berlin. Amri blev efter angrebet skudt og dræbt af italiensk politi.

Angiveligt har flere af de anholdte mænd haft personlig kontakt til Anis Amri. Mindst en af lejlighederne, som tysk politi undersøgte søndag, blev også gennemsøgt umiddelbart efter tuneserens terrorattentat på Breitscheidplatz i Berlin 2016, skriver Die Welt.

Troels Heeger er Berlingskes korrespondent i Tyskland