57 mister livet i bombeangreb på vælgerregistrering i Kabul

Efter et bombeangreb, som Islamisk Stat har taget skylden for, i den afghanske hovedstad, er 57 personer døde.

Dødstallet efter en selvmordsbombe i Afghanistans hovedstad, Kabul, nåede søndag eftermiddag 48. Flere end hundrede er såret. (AP Photo/ Rahmat Gul) Fold sammen
Læs mere
Foto: Rahmat Gul

Dødstallet efter en selvmordsbombe i Afghanistans hovedstad, Kabul, er søndag eftermiddag steget til 57. 119 er såret, oplyser myndighederne.

- De er civile, heriblandt kvinder og børn, fortæller en talsmand for indenrigsministeriet.

Angrebet kommer efter flere ugers relativ ro i byen. Eksplosionen skete, mens folk stod i kø ved et kontor for vælgerregistrering.

Gruppen Islamisk Stat har via sit nyhedsbureau Amaq taget ansvaret for angrebet.

Nyhedsbureauet AP skriver, at bomben var kraftig nok til, at vinduer blev blæst ud og smadret i en vid omkreds.

- Der var kvinder og børn. Alle var vendt tilbage for at hente deres identitetskort, fortæller Bashir Ahmad, som var i nærheden, da bomben eksploderede.

Flere hundrede mennesker skal være samlet nær hospitaler i Kabul for at finde ud af, om de har mistet familiemedlemmer eller bekendte.

Afghanistan skal afholde et længe udskudt valgt til oktober, og derfor er der opsat centre til vælgerregistrering landet over.

Afghanistan, og specielt hovedstaden Kabul, har de seneste mange år været mål for talrige angreb. Landets regering ligger i konflikt med flere oprørsgrupper, deriblandt Taliban og Islamisk Stat.

Begge grupper anser statsmagten i landet, der blev skabt og indsat af USA, som illegitim og kæmper mod valget.

Taliban tog kontrollen med Afghanistan i 1996. Gruppen indførte religiøst styre og blev kendt for grusomme henrettelser og strikse regler for befolkningen.

I 2001 blev Taliban trængt tilbage og mistede kontrollen med Afghanistan, da USA invaderede landet.

/ritzau/AFP