Syrien afviser beskyldninger om bilbomber

Syrien afviser ethvert ansvar for lørdagens bombeangreb i den tyrkiske grænseby Reyhanli, der dræbte mindst 46 mennesker. Ni tyrkiske statsborgere er anholdt i sagen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TYRKIET: Syriens informationsminister, Omran al-Zoubi, afviser, at hans land skulle stå bag lørdagens to bilbomber i den tyrkiske grænseby Reyhanli, der dræbte mindst 46 mennesker og sårede 100 andre.

»Mit land ville aldrig udføre en sådan handling, for vores værdier tillader det ikke,« siger han ifølge BBC.

Samtidig oplyser tyrkiske embedsmænd, at politiet har anholdt ni tyrkiske statsborgere i forbindelse angrebet.

Men selvom Syrien afviser beskyldningerne, mistænker Ankara dog fortsat Syriens militære efterretningstjeneste for at være involveret.

»Denne hændelse blev udført af en organisation, der er i tæt kontakt til grupper, der støtter regimet i Syrien. Og jeg siger det meget klart, når jeg hentyder til Syriens »Mukhabarat« (arabisk term for efterretningstjeneste, red.),« siger Tyrkiets indenrigsminister, Muammer Guler.

Tyrkiets premierminister, Recep Tayyip Erdogan, understreger desuden, at Tyrkiet ikke vil trækkes ind i en »blodig sump«.

»Vi vil ikke blive fanget i dette. Formålet med disse angreb er at sætte tyrkerne op mod hinanden og skabe kaos. Så jeg opfordrer alle mine borgere til at bevare roen,« siger han ifølge BBC.

Tyrkiet, der er medlem af NATO, er en stærk tilhænger af oppositionen i Syriens borgerkrig og kritiker af præsident Bashar al-Assads regering.

USA og Nato har fordømt bombeangrebene og udtrykt deres støtte til Tyrkiet.

Reyhanli ligger meget tæt på grænsen til Syrien og huser tusindvis af syriske flygtninge.