Soldat i Thailand skyder mindst 20 og sårer over 20

En thailandsk soldat har åbnet ild og dræbt mindst 20 personer, oplyser Thailands forsvarsministerium.

Plakat af den mistænkte soldat. Handout fra det thailandske politi. Fold sammen
Læs mere
Foto: THAI CRIME SUPPRESSION BUREAU

En thailandsk soldat har åbnet ild og dræbt mange mennesker i det nordøstlige Thailand, skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til en lokal politimand og lokale medier.

Omkring klokken 16.30 dansk tid skriver Reuters, at det lokale politi i en meddelelse til journalister oplyser, at mindst 20 personer er døde og 20 er sårede.

Masseskyderier forekommer meget sjældent i Thailand - bortset fra i de sydlige områder, hvor et oprør har ulmet i årtier.

Soldaten, der stadig er på fri fod, åbnede ild i Nakhon Ratchasima i den nordøstlige del af landet, siger en lokal politimand. Byen er blandt de fem største i Thailand.

»Soldaten åbnede ild flere forskellige steder i byen, som ligger omkring 400 kilometer fra Bangkok,« siger politiets talsmand, Kissana Phathanacharoen, i en pressemeddelelse til journalister.

Efter skyderiet forblev gerningsmanden tæt på et butikscenter. Der var ubekræftede forlydender om, at han måske havde taget gidsler i centeret, hvor en del mennesker havde gemt sig.

Billede af den mistænkte fra overvågningsbilleder. Fold sammen
Læs mere
Foto: TERMINAL 21 SHOPPING MALL / HAND.

Klokken 17 dansk tid oplyser en talsmand fra Thailands forsvarsministerium ifølge Reuters, at politi og soldater har stormet det pågældende butikscenter og hjulpet hundreder af personer med at flygte.

Billeder fra en lokal tv-station viser ifølge Reuters adskillige personer komme løbende ud af centeret. Personerne kom ud i grupper, nogle bar børn ud, mens andre hjalp ældre med at komme ud.

Ifølge talsmanden er den formodede gerningsmand stadig inde i centeret.

Lokale medier har udsendt optagelser, som viser soldaten stå ud af en bil foran butikscenteret og åbne ild, mens panikslagne mennesker løber væk fra stedet.

Billede af shoppingcentret. Fold sammen
Læs mere
Foto: NATTAYA NGANIEM.

Politiet siger, at den mand, som er blevet identificeret som gerningsmanden, tidligere på dagen havde skrevet på sin Facebook-profil, at »døden er uundgåelig for alle«.

Han havde samtidig lagt et billede op af sig selv bevæbnet med et håndskydevåben.

På et tidspunkt - efter at skyderiet var gået i gang - skrev gerningsmanden: »Skal jeg give op?«, inden hans profil blev gjort utilgængelig.

Lokalt politi siger, at soldaten først ankom til et hus og dræbte to mennesker, hvorefter han tog til en våbenbutik på hærens base og anskaffede sig et nyt skydevåben.

Thailands premierminister og leder af militærstyret, Prayuth Chan-ocha, har ifølge en talsmand kondoleret over for familierne til de dræbte.

På Twitter råder Udenrigsministeriets Borgerservice til at udvise stor forsigtighed, hvis man opholder sig i byen.

Man bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger og holde sig opdateret om situationen via nyhedsmedierne, lyder det.

/ritzau/Reuters