Rufus Gifford går ind i amerikansk politik

USA's tidligere ambassadør i Danmark Rufus Gifford stiller op til Repræsentanternes Hus i Massachussetts.

Arkivfoto: Den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford, vendte tidligere i år hjem til USA, efter at have tilbragt de sidste fire år i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark Rufus Gifford stiller op til den amerikanske kongres i Massachusetts. Det annoncerer han i en video.

Rufus Gifford stiller op i delstaten Massachusetts' tredje »Congressional District«. Vinder han, vil han blive medlem af underhuset i den amerikanske kongres, Repræsentanternes Hus.

»Som mange af jer vågnede jeg for et år siden chokkeret og hjerteknust af valget af Donald Trump.«

»Som en, der har arbejdet for Barack Obama i 10 år er tanken om, at det historiske eftermæle inden for ting som sundhed, klima og lighed var truet, ødelæggende.«

»Så jeg vidste, at det var på tide at komme ind i kampen. Derfor annoncerer jeg nu mit kandidatur til Massachusetts' tredje »Congressional District«,« siger Rufus Gifford.

Rufus Gifford var ambassadør i Danmark fra 2013 til 2017, hvor hans embedstid løb ud sammen med daværende præsident Barack Obamas.

Rufus Gifford fik posten, da han havde været en del af Barack Obamas præsidentkampagne.

I Danmark fokuserede Rufus Gifford meget på at deltage i den offentlige debat, ligesom han stillede op til utallige arrangementer, interviews og tv-programmer.

Specielt Rufus Giffords åbne homoseksualitet var et fokuspunkt, og han talte og deltog hvert år i Pride-paraden i København.

Rufus Gifford har længe været rygtedes at gå ind i amerikanske politik. Noget han både har bekræftet og afvist.

»Jeg stiller op, delvist fordi jeg føler, at folk har mistet troen på og tilliden til politik. Tillid, vi desperat har brug for at genopbygge,« siger Rufus Gifford i videoen.

Rufus Giffords efterfølger som ambassadør i Danmark er Carla Sands. Hun blev udpeget i oktober, efter at posten, som mange andre under præsident Donald Trumps administration, ikke blev besat hurtigt efter tiltrædelsen.

/ritzau/