Putin tror på fremgang i russisk økonomi

Der er udsigt til fremgang i russisk økonomi, fastholder den russiske præsident, Vladimir Putin, i sin årlige TV-tale, hvor også seerne kan stille spørgsmål. Den sløje økonomi giver han Vesten skylden for.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RUSLAND: Den russiske præsident, Vladimir Putin, tror på bedre økonomi i løbet af de næste to år trods vestlige sanktioner.

Det siger han ifølge Reuters under sit årlige TV-show, hvor russere kan indtelefonere spørgsmål til præsidenten.

Showet, der tidligere har varet op til fem timer, afholdes for 13. gang og i en tid, hvor en lav oliepris og vestlige sanktioner har gjort ondt på den russiske økonomi.

Under showet understregede Putin, at Rusland altid vil »stå op mod« Vesten med henvisning til de sanktioner, som EU og USA har vedtaget mod Rusland i forbindelse med krisen i Ukraine.

Spurgt ind til, om han står ved sin forudsigelse om, at den russiske økonomi kan vende tilbage til at vokse i løbet af de næste to år, siger Putin ifølge Reuters:

»Med det, vi ser nu, styrkelsen af rublen og væksten i markederne, tror jeg, at det kan ske hurtigere, men i omegnen af to år.«

Samtidig lod han forstå, at krisen i Rusland med en svag rubel, høj inflation og vigende indtægter i erhvervslivet hovedsageligt er Vestens værk.