OVERBLIK: Det siger Merkel og Trump om Frankrigs nye præsident

Frankrigs kommende præsident, Emmanuel Macron, ønskes tillykke af statsledere verden over efter sejren.

Paris. Fra nord, syd, øst og vest sendes der søndag aften lykønskninger i retning af Paris, hvor den kommende præsident af Frankrig, Emmanuel Macron, fejrer valgsejren.

Her kan du få et overblik over nogle af lykønskningerne:

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel:

- Din sejr er en sejr for et stærkt, forenet Europa og tysk-fransk venskab, skriver talsmand Steffen Seibert.

USA's præsident, Donald Trump:

- Tillykke til Emmanuel Macron med den store sejr i dag som den næste præsident af Frankrig. Jeg ser i høj grad frem til at arbejde sammen med ham, skriver præsidenten på Twitter.

Storbritanniens premierminister, Theresa May:

- Jeg lykønsker på det varmeste Emmanuel Macron med hans succes og ser frem til at samarbejde med ham omkring en lang række fælles prioriteter, skriver May på Twitter.

Kinas præsident, Xi Jinping:

- Kina står klar til sammen med Frankrig at løfte det strategiske kinesisk-franske partnerskab til et højere niveau, udtaler Xi en lykønskningsbesked.

Italiens premierminister, Paolo Gentiloni:

- Hurra, præsident Macron! Der er håb for Europa, skriver han på Twitter.

Spaniens premierminister, Mariano Rajoy:

- Tillykke til Emmanuel Macron, Frankrigs nye præsident. Lad os arbejde sammen i Frankrig og Spanien om et stabilt, blomstrende og mere integreret Europa, skriver Rajoy på Twitter.

Sveriges premierminister, Stefan Löfven:

- Dette er en sejr for det franske folk og for europæisk samarbejde. Nye muligheder vil opstå for den proaktive dagsorden, der er brug for for at styrke EU, inklusiv flere arbejdspladser og retfærdige arbejdsforhold, en stærkere klimapolitik og et velfungerende asylsystem, hvor alle tager ansvar, siger han.

Canadas premierminister, Justin Trudeau:

- Jer ser frem til at arbejde tæt sammen med tiltrædende præsident Macron de kommende år om en progressiv dagsorden for at fremme international sikkerhed, øge samarbejdet inden for videnskab og teknologi og skabe gode middelklassejob på begge sider af Atlanterhavet, siger han i en erklæring.

Ukraines præsident, Petro Porosjenko:

- Valgresultatet er et vigtigt bevis på franskmændenes tillid til et forenet Europa. Jeg glæder mig til et ambitiøst samarbejde med Frankrig, skriver Porosjenko på Twitter.

/ritzau/