Og må hun leve lykkeligt ...

Tænk at der ud af den rungende tomhed, som er søstrene Kardashian, kan komme en happy ending. Stedmor var god, stedmor vandt – og søstrene tabte.

Vanity Fair byder Caitlyn Jenner velkommen på forsiden, internettet bryder sammen, og der er en skønhed i det, som ikke kun er i billedet, men også i den frydefulde fornemmelse, som vi kender fra eventyrene. Det endte med andre ord godt, og stedmoren - som engang hed Bruce - vandt til sidst. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Kære brødrene Grimm. Gå hjem. For eventyret skal skrives om. Stedmor var ikke ond, og hun vandt. Hun fik ikke Prins Henrik og det halve Hornsydsel, nej, det var større og mere nu. Hun blev fotograferet af Annie Leibowith, hun kom på forsiden af Vanity Fair, hun fik en TV-serie og en million følgere på Twitter.

Caitlyn Jenner. Velkommen til. Og alle som Caitlyn. Til lykke.

Og de onde? Hvem er de onde så? For det er den frydefulde fornemmelse af happy ending i hvert et eventyr. Ikke bare vinder Askepot, Snehvide og Tornerose, men deres fjender taber også noget så læsterligt. De mister alt fra pengene og besindelsen til forstanden og livet, og de har fortjent det og mere til. Så hvem er de?

Tillad mig at nominere familien Kardashian til rollen, og lad mig også forklare baggrunden for de lykkelige få, der ikke kender den. Caitlyn Jenner hed engang Bruce Jenner, og hun vandt olympisk tikamp i 1976. I 1991 blev hun – som Bruce – gift med Kris Kardashian, som havde døtrene Kourtney, Kim og Khloe med sig. Caitlyn var en af sin tids største sportsstjerner, Kris, Kourtney, Kim og Khloe var ingenting. Én ud af de fire kvinder havde en bachelorgrad, de andre havde deres gode helbred, lidt plastisk medløb og et sikkert instinkt for at placere sig der, hvor det regnede med mænd med penge.

Caitlyn fortsatte karrieren i showbiz, hun optrådte i film og TV-serier, og alt imens havde Kris, Kourtney, Kim og Khloe travlt med at bruge hendes penge og berømmelse.

I 2007 landede de tre hjul i livets store spilleautomat på tre kirsebær og fire kvinder, og vi fik reality-serien »Keeping Up With The Kardashians«. Serien handlede om hverdagens drama og store dilemmaer i en moderne amerikansk familie: Hvor er nøglerne til den røde Porsche? Hvem har fedtet med selvbruneren? Hvorfor er Osama præsident? Og hvornår kommer pengene? Det var som om, senpostmodernismen havde besluttet at koncentrere sig selv i et destillat, så fremtidens historikere kunne studere »Kardashians«, akkurat som mellemkrigshistorikere studerer »Triumph des Willens«. Og historikerne kunne så sige: »Nå, sådan var det dengang. Et hult drøn af friværdi og guldmatteret tomhed.«

Opgør i storfamilien

Kris, Kourtney, Kim og Khloe udviklede sig snart til et totalshow, og alle de steder, hvor man kunne finde silikonebryster, kunne man også finde dem og deres lavkommercielle tilbud. Og alt imens så man mindre og mindre til Caitlyn Jenner. Hun var den eneste, som havde et minimum af berettigelse som berømthed, men som TV-serien skred frem, kunne hun lige så godt have heddet Fido og ligget i en bastkurv i et hjørne.

Caitlyn var også utilpas af en anden grund, og det var fordi, hun var utilpas i Bruce. Hun var begyndt på hormonbehandling i slutningen af 1980erne, men stoppede, efter hun at i 1991 mødte Kris. Formentlig i 2012 besluttede hun så at bryde ud af Bruce, og ifølge People og US Weekly førte det til et opgør i storfamilien. Caitlyns børn fra tidligere ægteskaber støttede hende, mens Kris, Kourtney, Kim og Khloe følte sig uden for deres comfortzone af bling og fransklakerede negle. Caitlyn? Det var ikke, hvad de så, når de så sig selv i spejlet og spurgte, hvem der var skønnest i landet her.

1-2-3 – så flyttede Kris, og 4-5-6 – så distancerede klanen sig fra deres gamle velgører.

For nylig annoncerede Caitlyn Jenner i et TV-interview, at hun var transkønnet, og det blev en seksualpolitisk månelanding. 17 mio. mennesker så interviewet, som nåede helt derud, hvor øjenkrogene normalt er knastørre. Jenner er en kristen republikaner, og der sad hun og var guddødemig en hun og fortalte, at hun altid havde været en hun.

Kris, Kourtney, Kim og Khloe fangede følelsen af et stort blad, der bliver vendt, de huggede en hæl af hver en skam og klippede en tå af fortiden, og pludselig var de forrest i jubelparaden, og det blev for tykt for en af Caitlyns børn fra første ægteskab.

»Jeg har svært ved ikke at råbe højt over nogle få mennesker, som ikke støttede os før, men som nu opfører sig som om, de hele tiden var med,« tweetede Burt Jenner ifølge People.

Nu kommer Caitlyn så på forsiden af Vanity Fair, internettet bryder sammen, og der er en skønhed i det, som ikke kun er i billedet, men også i den frydefulde fornemmelse, som vi kender fra eventyrene. Ud af den rungende hulhed, der er Kris, Kourtney, Kim og Khloe, ud af de nye klæder og den bare røv, kommer en happy ending, som ikke er Grimm, men skøn. Stedmor vandt.