NASA vil ikke reparere rumfærge

Den amerikanske rumfarts-administration har besluttet, at rumfærgen Endeavour ikke skal repareres, før den næste uge vender tilbage til jorden.

Efter i en uge at have grublet over, hvor alvorlig skaden på rumfærgen Endeavour var, besluttede amerikanske rumfartseksperter torsdag, at der ikke skal udføres nogen reparation. Endeavour befinder sig i øjeblikket ved den internationale rumstation med en mindre skade på sit varmeskjold, som opstod, da rumfærgen forlod jorden.

NASA's eksperter har været i tvivl om, hvorvidt skaden på varmeskjoldet kunne få Endeavour og dens syv astronauter til at forulykke på vej ned gennem jordens atmosfære.

Og i løbet af torsdagen gik besætningen gennem proceduren for en eventuel reparation uden på rumfærgen. En risikofyldt manøvre, som aldrig før har været forsøgt i det ydre rum.

Men efter at have regnet på tingene en sidste gang meddelte NASA's eksperter torsdag besætningen, at flængen i varmeskjoldet ikke udgør nogen væsentlig trussel mod sikkerheden på hjemturen.

/ritzau/