Mudderskred koster mindst fire livet i Colombia - 18 savnes

Store nedbørsmængder og dårlig infrastruktur har igen vist sig at være en dødelig cocktail i Colombia.

Læs mere
Fold sammen

Bogotá. Et mudderskred har kostet mindst fire personer livet i det sydvestlige Colombia. Derudover meldes 18 personer savnet, oplyser myndighederne i landet onsdag.

Mudderskred sker hyppigt i de bjergrige områder af Colombia. Især i månederne med store nedbørsmængder. Konsekvensen af mudderskreddene er ofte tabte menneskeliv - ikke mindst på grund af den dårlige infrastruktur i landområderne.

I april mistede 300 mennesker livet i et mudderskred i Mocoa.

Tirsdag blev der sendt advarsler ud om risiko for stormfloder i nærheden af byen Corinto, der ligger for foden af Andesbjergene i Cauca-provinsen.

Advarslerne kom dog for sent, siger flere indbyggere i byen til lokale medier.

Videoer på de sociale medier viser store mængder vand, der løber ned af formørkede gader efter store oversvømmelser af omkringliggende floder.

På optagelserne kan man se, hvordan vandmængderne sender mudder og sten mod bygninger i området.

Præsident Juan Manuel Santos besøgte Corinto onsdag. Her lovede han at hjælpe byens 30.000 indbyggere, mens redningsmandskab fortsatte arbejdet med at finde de savnede.

Regeringen har lovet at betale for genhusningen af de indbyggere, der har mistet deres hjem. Derudover vil regeringen hjælpe med udgifter til begravelser, sagde præsidenten under besøget.

Den lokale skole, der kollapsede delvist under mudderskreddet, skal muligvis flyttes, tilføjede præsidenten.

/ritzau/Reuters