Moské som terrorskole

Politiet har optrevlet en formodet terrorcelle i Perugia. Tre personer sidder nu bag tremmer anklaget for at opfordre til terrorisme og undervise i brug af våben og sprængstoffer.

Moskeen i Perugia lignede enhver anden, men bag murene blev muslimer uddannet til krigere. De blev undervist i våbenbrug, i at sende krypterede beskeder og sågar vejledning i at flyve en Boeing 747.

Det er billedet, som Italiens politi tegner, efter tre mænd natten til i går blev anholdt i byen, der ligger i hjertet af Italien cirka 150 kilometer fra Rom. Der er tale om moskeens imam af marokkansk oprindelse og hans to nærmeste samarbejdspartnere begge illegale indvandrere fra Marokko. En fjerde mistænkt formodes at være flygtet til udlandet.

Italiensk politi vurderer, at der er tale om en terrorcelle inspireret af al-Qaeda.

»Der er opdaget en rigtig terrorskole, som er en del af et operativt terrorsystem, der bliver udført af små celler, som hver især handler autonomt,« sagde lederen af Italiens politis antiterrorenhed Carlo de Stefano til avisen Corriere della Sera.

Ifølge politiet blev skolens elever undervist i at slås. I timerne blev der distribueret film. Der blev undervist i at hente dokumenter fra hemmelige sider på internettet og i at kryptere beskeder til at sende ud på nettet.

Videoerne indeholdt f. eks. vejledninger i at bruge gift- og sprængstoffer til terroraktioner og vejledninger i at rejse til konfliktområder og manøvrere en Boeing 747. Materialet blev også vist til børn, der var knyttede til moskeen, oplyser politiet.

Italiens islamiske miljø tog i går afstand fra moskeen:

»Moskeen Ponte Felcino har aldrig været en del af vores organisation,« siger talsmanden for unionen for islamiske samfund og organisationer i Italien, U.C.O.I.I., til avisen La Repubblica.

Indenrigsminister Giuliano Amato understregede i går vigtigheden af at kontrollere moskeerne grundigt.

Politiet har gjort brug af en særlig antiterrorparagraf fra 2005, som gør det muligt at retsforfølge folk, der er involveret organisationer, der finansierer eller opfordrer til terrorhandlinger.