Mor installerede overvågningskamera på børneværelset for ekstra sikkerhed – men så blev det hacket

Et amerikansk forældrepar fik overvågningskamera installeret på deres ældste børns værelse for at øge trygheden, men det viste sig at have den akkurat modsatte effekt.

»Hej med dig,« lød det pludselig på børneværelset. Men ingen andre var til stede end datteren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lionel Bonaventure/AFP/Ritzau Scanpix

Det lyder som en scene fra en gyserfilm. En lille pige hører musik og lyde fra sit værelse, men da hun går ind for at se, hvem der er derinde, er der tomt. Og så begynder en stemme at tale til hende.

Men scenen udspillede sig for nyligt i virkeligheden i et amerikansk hjem, kan The Washington Post fortælle.

Ashley LeMay og hendes mand havde efter lang tids diskussioner og overvejelser valgt at få installeret et overvågningskamera i deres tre døtres fælles værelse.

En dag kunne datteren Alyssa på otte høre nogle mærkelige lyde fra værelset,  og da hun ville tjekke, hvad mon søstrene lavede derinde, var ingen af dem til hendes store overraskelse til stede. Værelset var tomt.

»Hej med dig« lød en fremmed mands stemme pludselig derinde.

Manden, der havde hacket familiens overvågningskamera, kunne se og tale til pigen, der i et klip, som The Washington Post er i besiddelse af, forvirret prøver at forstå, hvad der foregår, mens manden både prøver at få hende til at gøre ting, hun ikke må, som at smadre sit fjernsyn, og kommer med racistiske bemærkninger efter pigen og kalder hende n-ordet, selvom Alyssa LeMay er hvid.

Da faren opdager, hvad der foregår, afinstallerer han kameraet med det samme, og noget tyder på, at det ikke kommer op igen.

»Jeg har ikke ord for, hvor dårligt jeg har det, og hvor dårligt mine børn har det. Det gjorde det akkurat modsatte af formålet med at installere det, at øge trygheden. Jeg udsatte mine børn for stor risiko, og jeg kan intet gøre for at berolige dem. Jeg kan ikke fortælle dem, at jeg ved, hvem der gjorde det. Jeg kan ikke forsikre dem om, at hvem end der gjorde det, ikke dukker op i vores hus midt om natten på et tidspunkt,« siger Ashley LeMay til The Washington Post.

Tør ikke sove på værelset

Egentlig havde LeMay parret lagt ideen på hylden, indtil de hørte, at flere og flere af deres naboer i Mississippi-forstaden, de bor i, både havde fået installeret dørklokker og indendørs overvågningskameraer af mærket Ring, der er ejet af Amazon – og tilsyneladende ikke havde haft problemer med det.

Så på Black Friday bestilte parret to overvågningskameraer fra Ring og fik dem installeret på henholdsvis deres spædbarns værelse og deres tre andre børns værelse.

Ashley LeMay, der arbejder om natten som laborant på et hospital, brugte kameraet til have kontakt til sine piger, når de skulle i seng, og fortæller til Washington Post, at det fik pigerne til at føle sig trygge. Nu tør pigerne ikke sove på værelset.

Og familien LeMay er ikke de eneste, der har oplevet at få deres Ring-overvågningskamera hacket.

En kvinde i Atlanta blev skreget af, mens hun lå i sin seng, og et par i Texas er blevet truet til at udlevere en løsesum til den person, der hackede deres kamera.

Ashley LeMay mener dog, at deres historie adskiller sig fra de resterende:

»Det, der er så skræmmende for os, er, at personen var ligeglad med, at det var et barn. Hvem end der gjorde det her stoppede ikke, før vi afinstallerede kameraerne. Han ville bare ikke stoppe.«