Mor delte video af grædende søn: Nu vælter det ind med støtte fra berømtheder

Skuespillere, sportsstjerner, komikere og andre børn har reageret på den video, som australske Quaden Bayles mor lagde på internettet for nylig.

Hugh Jackman på den røde løber i London i februar 2019. Tolga AKMEN / AFP Fold sammen
Læs mere
Foto: Tolga AKMEN

Australske Quaden Bayle er tydeligvis oprevet. Mens han græder, siger han hikstende til kameraet, at han har lyst til at tage livet af sig selv.

»Det her er, hvad mobning gør,« lyder hans mors, Yarraka Bayles, stemme, hen over videoklippet, som ifølge BBC er blevet set over 14 millioner gange.

Quaden Bayle er blevet mobbet i skolen for dværgvækst, forklarer hun. De andre børn har hånet ham, gjort nar af hans størrelse og klappet ham på hovedet, som om han var en hund. Nu sidder han i bilen på vej hjem og græder.

»Hver eneste dag sker der noget. En ny episode, mere mobning, nye spydigheder, et nyt øgenavn. Vil I ikke være søde at opdrage jeres børn, jeres familier, jeres venner?« spørger hun.

Siden Yarraka Bayle lagde videoen online, er det strømmet ind med støtte til den australske dreng. Skuespillere, sportsstjerner, komikere og andre børn har reageret på videoen med opmuntrende beskeder og videohilsener.

Det gælder for eksempel den australske skuespiller Hugh Jackman, der blandt andet er kendt for sin rolle som Wolverine i de megapopulære »X-Men«-film.

»Du er stærkere, end du er klar over, ven,« siger han til Quaden i den video, han har lagt på Twitter:

»Alle sammen, lad os prøve at være venlige over for hinanden. Mobning er ikke o.k. Punktum.«

Den amerikanske komiker Brad Williams, som også selv er dværg, har på én dag indsamlet knap 900.000 kroner til familien. Pengene skal gå til en tur i Disneyland.

»Det her er ikke bare for Quaden – det er for alle, der i deres liv er blevet mobbet og har fået at vide, at de ikke er gode nok,« skriver han på den fundraisingside, hvor beløbet er blevet indsamlet, ifølge BBC.

Selv præsident Donald Trumps søn Eric Trump har reageret på videoen og kaldt den for »fuldstændig hjerteskærende«. Basketballstjernen Enes Kanter har inviteret hele familien til NBA-kamp i USA.

Og i Australien har landets indfødte rugbyhold inviteret ham til kamp.

Andre forældre har lagt opmuntrende videohilsener fra deres børn på Twitter.