Medie: IS tager også skylden for blodigt terrorangreb i Beirut

Islamisk Stat påtager sig skylden for terrorangrebet, der ramte Libanons hovedstad, Beirut, torsdag og dræbte mindst 40 personer og sårede yderligere 239.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LIBANON: Islamisk Stat (IS) tager ifølge CNN skylden for terrorangrebet, der torsdag dræbte mindst 40 personer og sårede 239 andre i Libanons hovedstad, Beirut.

Ni personer er blevet anholdt, efter de to selvmordsbombere sprængte sig selv i luften to forskellige steder i den sydlige del af Libanon, hvor den militante gruppe Hizbollah, der bekæmper IS i Syrien, holder til.

Syv af de anholdte er ifølge CNN fra Syrien, mens de to andre er libanesere. CNN kan ikke bekræfte ægtheden af Islamisk Stats besked om, at det er dem, der står bag.

Det er en libanesisk kilde fra sikkerhedstjenesten, der har forklaret CNN, at en overlevende terrorist har fortalt dem, at han var en del af IS.

De libanesiske sikkerhedsmyndigheder arbejder i øjeblikket med den teori, at det er en mindre gruppering af Islamisk Stat, der er blevet placeret i Beirut, der står bag det voldsomme terrorangreb.

Det er det tredje terrorangreb inden for ganske kort tid, som terrororganisationen, der primært huserer i Syrien og Irak, har taget skylden for.

Torsdag skete det i Beirut, fredag aften og natten til lørdag gennemførte terrorister fra IS flere blodige angreb i Paris, hvor 129 personer blev dræbt, og 31. oktober stod Islamisk Stat ifølge de russiske myndigheder bag nedstyrtningen af et russisk passagerfly. Her blev samtlige 224 ombordværende dræbt.

Siden angrebet mod det russiske passagerfly, der styrtede ned på Sinai-halvøen i Egypten på vej mellem feriedestinationen Sharm el-Sheikh og Skt. Petersborg i Rusland, har Rusland intensiveret sine angreb mod gruppen.

Tirsdag har russerne og franskmændene desuden slået sig sammen for at koordinere flere angreb mod terrorgruppen i Syrien.

Libanon er et af de lande, der mærker suverænt mest til konflikten i Syrien. Således har langt over en million flygtninge fra Syrien søgt til nabolandet Libanon.