Luftangreb dræber næsten 100 i Yemen

Knap 100 personer har mistet livet i luftangreb i Yemen mandag. 40 personer blev dræbt på et kvægmarked i en forstad til havnebyen Aden.

Tyk røg stiger mod himlen, efter et luftangreb har ramt Yemen. Knap 100 personer har mandag mistet livet i luftangreb i landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHAMMED HUWAIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

YEMEN: Dødstallet efter flere luftangreb i Yemen mandag er nu oppe på næsten 100.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters blev luftangrebene anført af Saudi-Arabien og ramte blandt andet et kvægmarked i byen Fayoush, der er en forstad til Aden, hvor 40 personer mistede livet. Yderligere 54 personer blev angiveligt dræbt i en række angreb i Amran-provinsen nord for hovedstaden Sanaa.

Saudi-Arabien har siden slutningen af marts gennemført massive bombardementer fra luften mod houthi-oprørerne, som har taget kontrol over store dele af landet og jaget præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi på flugt.

I juni indkaldte FN til fredsforhandlinger, efter forhandlingerne i maj blev udskudt, fordi den yemenitiske eksilregering ville have Houti-militsen til at forlade de største byer i landet. Samtidig forlangte eksilregeringen, at militsen anerkendte præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi som præsident.

Dengang forlangte Houthi-oprørerne, at der blev indført en våbenhvile i borgerkrigen, som en koalition af arabiske lande militært har blandet sig i.

Koalitionen med Saudi-Arabien i spidsen indledte sine luftangreb i Yemen 26. marts i et forsøg på at få den sunnimuslimske præsident tilbage til magten. Næsten 3.000 mennesker har ifølge Reuters mistet livet, siden angrebene begyndte.