Kæreste til gidseltager i Frankrig er sigtet for terrorisme

En høring skal afgøre, om den unge kvinde kan løslades, mens sagen efterforskes, siger unavngiven embedsmand.

Foto: GUILLAUME HORCAJUELO.
Læs mere
Fold sammen

Paris. Kæresten til den 25-årige Redouane Lakdim, der fredag i sidste uge dræbte fire mennesker og tog gidsler i et supermarked i Sydfrankrig, er foreløbigt blevet sigtet for terrorrelateret kriminalitet.

En fransk embedsmand oplyser, at kvinden, der er identificeret som den 18-årige Marine P., er i politiets varetægt, mens man afventer en høring. Under høringen skal det besluttes, om kvinden kan løslades, mens sagen efterforskes.

Embedsmanden fortæller videre, at kvinden modtog den foreløbige sigtelse tirsdag. Den går angiveligt på medvirken til terror i form af at hjælpe med at planlægge et angreb.

Dette er ikke bekræftet fra officielt hold. Embedsmanden udtaler sig på betingelse af anonymitet, da vedkommende ikke har beføjelse til at udtale sig i sagen.

Tidligere tirsdag oplyste franske myndigheder, at en tilbageholdt 17-årig dreng, som var ven af Redouane Lakdim, er blevet løsladt.

Den 17-årige blev pågrebet af politiet kort tid efter angrebet. Tirsdag oplyste politiet dog, at han er løsladt uden sigtelse.

Angrebet begyndte fredag morgen i byen Carcassonne, da den bevæbnede Redouane Lakdim stoppede en bil og dræbte en passager, hvis lig senere blev fundet i et buskads. Lakdim kaprede derefter bilen, hvis chauffør blev såret.

Senere åbnede den 25-årig marokkanskfødte Lakdim ild mod en gruppe politifolk, som var ude at løbe. En af dem blev såret. Herefter stormede han et supermarked i Trébes, hvor en gidselsituation udspillede sig.

Gidseltageren blev dræbt i en skudveksling med politiet.

/ritzau/AP