Islamisk Stat meldes på flugt fra Kobane

Det forlyder, at det er lykkedes kurdiske styrker med international opbakning fra luften at sende Islamisk Stat på flugt fra den syriske grænseby Kobane.

Terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) skal nu være blevet stort set trængt ud af byen Kobane. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: AHMED DEEB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYRIEN: Kampen om den syriske grænseby Kobane ser efter flere måneder med intense kamphandlinger ud til at finde sin vinder.

Terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) skal nu være blevet stort set trængt ud af byen. Oplysningerne om IS-krigernes tilbagetog fra Kobane stammer fra blandt andre aktivistgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder og kurdiske embedsmænd, skriver flere udenlandske medier.

Det er kurdiske styrker, der har bekæmpet IS-krigerne på landjorden ved Kobane med opbakning fra luften fra den internationale koalition. De kurdiske styrker har ifølge Det Syriske Observatiorium for Menneskerettigheder nu »næsten fuld kontrol over Kobane efter at have trængt Islamisk Stats krigere ud«.

»Kurderne eftersætter nogle jihadister i den østlige udkant af Kobane, men der er ikke flere kampe inde i byen nu,« oplyser aktivistgruppen ifølge det libanesiske medie dailystar.com.

Den melding bekræftes af lederen af de syriske kurderes politiske kontor i Danmark, Ibis Tas.

»Lige nu har en gruppe mænd fra Islamisk Stat forskanset sig i en lille landsby øst for Kobani, mens resten er dræbt eller på vild flugt væk,« siger han til TV 2.

IS begyndte i september at tage kontrollen med et stort antal landsbyer ved Kobane. Derefter rykkede terrorbevægelsen ind i selve Kobane, hvilket fik titusinder af lokale til at flygte til nabolandet Tyrkiet.

Den internationale koalition med USA i spidsen har gennmført en række målrettede luftangreb mod IS’ stillinger ved byen. Kontrollen med grænsebyen er af stor strategisk betydning, da IS ville få stort set frit spil ved en grænseovergang til Tyrkiet ved at have fuld kontrol med Kobane.