Helle Thorning-Schmidt tog på socialt distanceret familievisit. Så fik de en besked fra politiet

Den tidligere danske statsminister besøgte i weekenden sine svigerforældre sammen med sin mand, det britiske parlamentsmedlem Stephen Kinnock. Kort efter oplyste politiet via sociale medier, at parret havde brudt udgangsforbuddet.

 
Video: Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Med godt to meters afstand til fordøren satte Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnock, sig søndag til rette på havestole uden for Kinnocks forældres hjem.

Helle Thorning-Schmidts svigerfar, Neil Kinnock, fyldte søndag 78 år, og i den anledning var den tidligere statsminister og hendes mand altså dukket op for at synge fødselsdagssang og aflevere en række indkøb. På afstand. Alligevel fulgte britisk politi med på sociale medier.

»Vi ved, at det er skønt at fejre din fars fødselsdag, men dette er ikke en nødvendig rejse,« skrev politiet i South Wales i en Twitter-besked til Stephen Kinnock, da han efterfølgende lagde et billede på Twitter:

»Vi må alle spille vores rolle i denne tid, og vi opfordrer dig til at følge den britiske regerings restriktioner. De er vedtaget for at holde os alle sikre. Tak.«

Hen over weekenden har politibetjente patruljeret gaderne for at holde borgerne indendøre, efter at regeringen i torsdags udstedte et udgangsforbud i kampen mod coronavirus. Bevæger briter sig udenfor, og er det ikke strengt nødvendigt, kan de risikere anholdelse eller en bøde på op til 500 kroner, skriver Daily Mail.

Fester er blevet opløst, droner er blevet sendt i luften for at følge borgere på vandretur, og picnic-spisende parkgæster er blevet sendt hjem. I West Yorkshire er en 13-årig dreng endog blevet anholdt for at forbryde sig mod udgangsforbuddet.

Stephen Kinnock fastholdt imidlertid på Twitter, at han ikke havde brudt reglerne for udgangsforbud.

»Jeg mente, at dette var en nødvendig rejse, fordi jeg skulle aflevere nogle essentielle varer til mine forældre. Jeg blev kun for at synge fødselsdagssang for min far, og så tog jeg af sted igen,« forklarer Kinnock på Twitter.

At South Wales Politi – som altså ingen beføjelser har i London, hvor Kinnock besøgte sine forældre – overhovedet blandede sig på Twitter, har efterfølgende mødt en del kritik, oplyser The Guardian.

»At tilse sårbare familiemedlemmer er en nødvendighed, så godt gået, Stephen. Du afleverede vigtige varer, sikrede dig, at dine forældre var OK og holdt dig på afstand. South Wales Politi bør græmme sig. Politiet gør ikke sig selv nogen tjeneste og vil tabe respekt i offentligheden,« skriver en Twitter-bruger ifølge The Guardian.

Andre angriber dog Kinnock for at blive i forhaven til sine forældres hus efter at have leveret varerne:

»Hvorfor afleverede du ikke blot disse »varer« ved døren og tog af sted? Det er, hvad de fleste gør, inklusive mig selv, når jeg køber ind til min far. Jeg ønskede ham tillykke med fødselsdagen over telefonen i torsdags,« skriver en anden Twitter-bruger.