Han udsatte sit eget bryllup for at bekæmpe coronavirus: Nu er den unge læge selv død

Peng Winhua blev kun 29 år gammel. Den unge læge arbejdede i døgndrift for at bekæmpe coronavirussen. Nu er han en af de 2.200 personer, sygdommen har dræbt i Kina.

 
Kreditering: Reuters/Ritzau Scanpix

Peng Winhua udsatte sit eget bryllup. Det blev han nødt til, hvis han skulle hjælpe de tusindvis af patienter, der havde brug for ham i millionbyen Wuhan, da den dødelige coronavirus brød ud.

Den 29-årige læge arbejdede i døgndrift, indtil han selv blev smittet med virussen. Nu er han død, skriver The Guardian.

Fredag morgen er mere end 2.200 mennesker i alt døde af coronavirussen i Kina. Torsdag døde 118 personer, og der blev registreret 1.109 nye tilfælde af smitte. Det er en væsentlig stigning fra de 394 nye tilfælde, der blev registreret dagen forinden, ifølge The Guardian.

Fredag morgen rundede antallet af smittede med coronavirussen i Kina over 75.000 personer.

Sygdommen er nu også brudt ud i kinesiske fængsler. Der er registreret over 500 coronaviruspatienter i fængsler landet over, skriver The Guardian.

271 af patienterne befinder sig i Wuhans fængsler. 230 af dem i det samme kvindefængsel.

Samtidig er der blevet registreret nye tilfælde på Beijings hospitaler, hvor indbyggerne ellers var begyndt at være klar til at vende tilbage til arbejde.

Også uden for Kina vokser antallet af smittede stadig. Og Verdenssundhedsorganisationen (WHO) advarer om, at andre lande ikke tager truslen alvorligt nok:

»Hvis vi ikke slår hårdt ned på det her nu, mens vi har muligheden, kommer vi måske til at stå med et seriøst problem,« sagde WHO-chefen, Tedro Adhanom Ghebreyesus, torsdag ifølge The Guardian:

»Den her virus er meget farlig og bør være offentlighedens fjende nummer et, men den bliver ikke behandlet sådan.«

I Sydkorea er der registreret 156 tilfælde af coronavirus, og landet er dermed det hårdest ramte land ud over Kina. Udviklingen er gået stærkt ifølge BBC. Fredag blev der registreret 53 nye tilfælde, og dagen forinden 52 nye tilfælde.

Tidligere på ugen døde den første coronaviruspatient i Sydkorea.

Myndighederne har desuden bedt omtrent 9.000 medlemmer af en kristen sekt om at gå i karantæne, efter at en 61-årig kvinde har smittet mindst 30 medlemmer med virussen, skrev BBC torsdag.

400 medlemmer af kirken har symptomer.