Frygt for påsat brand på svensk bosted for flygtningebørn

Svensk politi efterforsker en brand på et bosted for flygtningebørn i det nordlige Sverige. Man frygter, at branden kan være påsat.

Ifølge Aftonbladet har svensk politi en mistanke om, at branden er påsat. (arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: BOB STRONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SVERIGE: En brand har natten til tirsdag raseret et svensk opholdssted for flygtningebørn, der er kommet til landet uden pårørende.

Opholdsstedet ligger i Boden i det nordøstlige Sverige, og tidligt fredag morgen er både redningstjeneste og ambulancer til stede, skriver avisen Expressen.

Kort før klokken 03 natten til tirsdag kunne lederen af redningstjenesten, Magnus Nilsson, fortælle, at branden var slukket. Men en mistanke om, at der stadig kan være personer i bygningen, betyder, at redningsmandskabet stadig arbejder på stedet.

Samtidig er der fortsat røgudvikling inde i opholdsstedet, hvor der ifølge Expressen opholdt sig 37 flygtningebørn mellem 14 og 18 år, da branden opstod.

Magnus Nilsson vil ikke udtale sig om antallet af tilskadekomne, men fortæller, at der er sendt fem ambulancer ud til bostedet.

»Det, jeg kan sige, er, at der findes et behandlingsbehov,« siger han kortfattet.

Ifølge svensk politi er ingen kommet alvorligt til skade, og ingen er endnu meldt savnet.

Ifølge Aftonbladet har politiet en mistanke om, at branden er påsat. Politiet har dog indtil videre ikke vurderet, at der har været en konkret trussel mod opholdsstedet.