Endnu en præsidentkandidat trækker sig i Iran

Hos den reformistiske fløj har Mohammad-Reza Aref trukket sig som præsidentkandidat i Iran efter pres fra sin egen gruppe.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IRAN: Reformisternes præsidentkandidat, Mohammad-Reza Aref, ved det iranske valg, som bliver afholdt på fredag, har tirsdag meddelt, at han trækker sig. Det sker efter rådgivning fra den tidligere præsident Mohammad Khatami, oplyser Aref på sin hjemmeside ifølge aljazeera.com.

»Mandag morgen modtog jeg et brev fra Mohammad Khatami. Han skrev, at det ikke ville være klogt for mig at forblive i kapløbet om at blive præsident,« lyder erklæringen fra Mohammad-Reza Aref.

Dermed er chancerne hos valgets anden reformistkandidat, den mere moderate Hassan Rouhani, blevet forbedret. Han får støtte af den tidligere præsident, den reformvenlige Mohammad Khatami, som leder reformisternes fløj.

»På grund af den pligt, jeg har over for landet og på grund af skæbnen for det iranske folk, vil jeg stemme på Hassan Rowhani. Jeg opfordrer alle, især reformister og dem, der ønsker en stolt nation i udvikling, til at stemme på Rowhani, så jeres ønsker kan blive mødt,« udtaler Khatami i en erklæring på sin hjemmeside ifølge AFP.

Hassan Rowhani bliver med sin karisma betegnet som den kandidat, der har bedst chance for at skaffe reformisterne magten tilbage efter de otte år, hvor de konservatives Mahmoud Ahmadinejad har været præsident.

Med Mohammad-Reza Arefs afgang i præsidentvalget har to kandidater droppet deres kandidatur på bare to dage. Den tidligere formand for parlamentet, Gholam-Ali Haddad Adel, trak sig mandag.