Dødstallet stiger: 20 dræbt i frontal togkollision i Italien

Mindst 20 personer meldes dræbt, efter to passagertog er kollideret i det sydlige Italien, oplyser politiet.

Foto: ITALIAN FIRE BRIGADE / HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

20 personer er dræbt og adskillige andre kvæstet i en togulykke i det sydlige Italien. Det oplyser italiensk politi ifølge Reuters.

Tidligere lød meldingen på mindst 10 dræbte, og tallet kan endnu stige efterhånden som myndighederne på stedet får gennemgået togvogene.

Ulykken skete, da to passagertog kørte frontalt ind i hinanden med høj hastighed. Togene kørte på det samme spor på en enkeltsporet strækning nord for kystbyen Bari i det sydlige Italien.

- Der er mange døde, siger byens politichef, Riccardo Zingaro, til den italienske avis La Repubblica.

- Der er tale om et frontalt sammenstød på en ensporet strækning.

Ifølge det engelsksprogede BBC er 35 personer kvæstet, og 18 af dem er i kritisk tilstand.

Det er endnu uvist, hvorfor begge tog kørte på sporet i hver deres retning.

Billeder fra ulykkesstedet viser, at der er sket voldsom skade på begge tog. De to forreste vogne på begge tog er således krøllet helt sammen. Artiklen fortsætter under billedserien.

Foto: ITALIAN FIRE BRIGADE / HANDOUT.

Foto: ITALIAN FIREMEN.

Togene stødte sammen mellem Ruvo og Corato i det sydlige Italien. Fold sammen
Læs mere
Foto: -.

Togene stødte frontalt sammen netop som de passerede en af Syditaliens mange olienplantager. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT.

Primært pendlere og studerende om bord

La Repubblica beretter, at massevis af ambulancer og brandbiler er på stedet, og det forlyder, at mange passagerer er fanget inde i vognene. Mediet skriver også, at det især var universitetsstuderende og pendlere, der var om bord på toget:

Blandt de passagerer, der er blevet reddet ud, er blandt andet et lille barn, som er bragt til hospitalet med helikopter.

Ifølge flere medier skete ulykken i et område omkring en olivenlund. Og det er med til at gøre redningsarbejdet besværligt, forklarer Luca Cari, der er talsmand for det lokale brandvæsen.

- Redningsarbejdet er kompliceret, fordi ulykken skete midt ude i naturen, siger han ifølge Reuters.

Den italienske premierminister, Matteo Renzi, har kort tid efter ulykken været ude at udtrykke sin medfølelse for ofrene for katastrofen.

- Vi stopper ikke, før vi finder årsagen til ulykken. Dette er tiden til at græde og til at hjælpe ofrene og de kvæstede, siger han ifølge AFP.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser til Ritzau, at den danske ambassade i Italien er i gang med at undersøge, om der er danskere involveret i ulykken i samarbejde med de lokale myndigheder.

Flere togkollissioner i år

Desværre er det langt fra første gang, vi hører om store togulykker, hvor togvogne kolliderer frontalt.

Det er ikke mere end en måned siden, at to tog kørte sammen i Belgien. 6. juni var der tale om et passagertog, der kørte ind i et godstog i nærheden af byen Liége. Tre personer døde og flere blev kvæstet, og man mistænkte, at kraftige lynnedslag var skyld i ulykken.

Tidligere på året, i februar, stødte to tog sammen i det sydlige Tyskland, hvor ni personer blev dræbt og over 150 såret. Det var en tidlig morgen 9. februar og der var ligeledes tale om en frontal ulykke, hvor mange pendlere kom til skade.