Dansker anholdt i Somalia

Kenyas udenrigsminister Raphael Tuju, sagde i går, at personer med danske pas var anholdt ved den kenyanske grænse til Somalia og at det drejer sig om personer, der har kæmpet med islamisterne i Somalia.

Adskillige flygtninge fra Somalia har forsøgt at krydse den nu lukkede grænse:

»Det er helt tydeligt, nogle af disse »flygtninge« er krigere på flugt,« sagde udenrigsministeren med henvisning til, at personerne havde britiske, canadiske, eritreanske og altså danske pas på sig.

Kort før nytår hævdede Somalias premierminister, Mohamed Gedi, at flere statsborgere fra Norge, Danmark, Storbritannien og Australien kæmpede sammen med islamisterne.

Lederen af Udenrigsministeriets Borgerservicekontor, Lars Thuesen, kunne i aftes efter en samtale med den danske ambassadør i Kenya, Bo Jensen, ikke verificere oplysningerne fra den kenyanske udenrigsminister.

»Det kenyanske udenrigsministerium kunne ikke bekræfte, at der skulle sidde danskere anholdt, men ministeriet dernede vil nu spørge ministeren, hvad der ligger til grund for udtalelserne,« sagde Lars Thuesen.

Forvirringen kan måske skyldes, at en kvinde med to børn og dansk pas er blevet afvist ved grænsen af kenyanerne:

»Dem kender de godt til i Udenrigsministeriet dernede. Vi har tidligere kontaktet det kenyanske udenrigsministerium for at sikre, at de kan komme over grænsen,« siger Lars Thuesen.