Amerikanske fly på togt mod ekstremistleder i Somalia

USA forsøgte torsdag i et luftangreb at ramme en lederskikkelse i oprørsgruppen al-Shabaab i Somalia.

Washington: Det amerikanske militær har gennemført et luftangreb i Somalia. Det oplyser Pentagon ifølge AFP.

USA forsøgte med luftangrebet at få ram på en leder i den ekstremistiske gruppe al- Shabaab, som angiveligt planlagde en række angreb mod amerikanere i Somalias hovedstad, Mogadishu.

Hvorvidt missionen lykkedes, vides endnu ikke.

- I samarbejde med Somalias regering gennemførte det amerikanske militær torsdag et luftangreb i Somalia mod Hassan Ali Dhoore, en lederskikkelse i al-Shabaab, siger Peter Cook, talsmand for Pentagon.

Fredag aften er amerikanerne stadig i færd med at undersøge, om Hassan Ali Dhoore blev dræbt ved angrebet.

Dhoore er angiveligt en del af al-Shabaabs sikkerheds- og efterretningstjeneste, oplyser Pentagon.

- Dhoore har været en del af planlægningen og udførslen af en række angreb, der har betydet, at mindst tre amerikanske statsborgere er døde, siger Peter Cook.

Han tilføjer, at Dhoore spillede en afgørende rolle i angrebene i Mogadishus lufthavn i december 2014, hvor adskillige soldater og en amerikansk statsborger blev dræbt.

Angrebet mod Dhoore følger i kølvandet på et amerikansk luftangreb mod en a-Shabaab-træningslejr, hvor flere end 150 soldater blev dræbt. Ifølge Pentagon var soldaterne i gang med at forberede et et "storstilet" angreb.

På det seneste har al-Shabaab taget skylden for en række angreb i Somalia, deriblandt bombningen af en travl restaurant i den somaliske by Baidoa i februar.

En anonym embedsmand fra det amerikanske forsvarsministerium siger til Reuters, at torsdagens luftangreb var rettet mod et køretøj, som Dhoore kørte i sammen med to andre medlemmer af al-Shabaab.

- Vi har holdt øje med ham i lang tid. Den somaliske regering leverede informationer, der gjorde dette angreb muligt.

/ritzau/AFP