Al Jazeera afviser indlæg fra SF'er

SF-politikeren Fathi El-Abed vil nuancere billedet af Danmark i en direkte debat, som den arabiske tv-kanal Al Jazeera sender umiddelbart efter en omstridt tv-dokumentar om racismen i Danmark. Men indtil videre har han fået nej.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I to dage har den dansk-palæstinensiske SF'er, Fathi El-Abed, forsøgt at komme til orde i den debatudsendelse, som den populære arabiske tv-station Al Jazeera sender i aften efter at have vist et tilsyneladende stærkt kritisk dokumentarprogram om Danmark.

»Indtil videre har jeg dog fået nej. Men jeg mener, at det vigtigt, at nogen får en mulighed for at imødegå de påstande, som tv-dokumentaren fremsætter om racismen i Danmark,« siger Fathi El-Abed til berlingske dk.

Fathi El-Abed, der gennem længere tid har arbejdet for Udenrigsministeriet i forsøget på at genoprette Danmarks image i Mellemøsten efter Muhammed-krisen, oplyser, at han har et "godt indblik" i, hvad filmen handler om.
 

Danmarks renommé

»I filmen er der en række folk, der kommer med nogle ret vilde udtalelser om racismen i Danmark. Dermed vil millioner af arabere igen få et stærkt negativt indtryk af Danmark, og det betyder, at det arbejde, som i de seneste år er udført for at genoprette Danmarks renommé, vil tage skade,« siger Fathi El-Abed, der taler arabisk og flere gange tidligere har udtalt sig om danske forhold i mellemøstlige medier.

Han understreger, at det ikke nødvendigvis er ham selv, der skal deltage i debatten efter den omstridte dokumentar på Al Jazeera.

»Men det er vigtigt, at det bliver gjort. For hvordan skal Danmark ellers efterfølgende nå ud med sit budskab til de alle de millioner af seere, der i aften og i to genudsendelser hen over weekenden vil blive præsenteret for Danmark som et stærkt racistisk land,« siger Fathi El-Abed.

Den 50 minutter lange dokumentar er produceret af den dansk-palæstinensiske filminstruktør, Awad Joumaa, og den sendes i Al Jazeeras bedste sendetid.