15 dræbt i Boko Haram-angreb mod hjælpecenter i Nigeria

Selvmordsbomber var rettet mod et center i Nigeria, hvor en organisation uddeler nødhjælp, siger kilde.

ARKIVFOTO: A picture made available on 18 July 2017 shows Borno State Emergency Management Agency rescue team remove remains of two suicide bombers at Mammanti village on the outskirts of Maiduguri, Nigeria 17 July 2017 Fold sammen
Læs mere
Foto: Yusuf Musa

Mindst 15 meldes dræbt og 43 såret ved et selvmordsangreb i en landsby i det nordlige Nigeria.

De fleste af de dræbte er kvinder, og dødstallet ventes at stige, oplyser lederen af redningstjenesten i Borno-delstaten, Bello Dambatta, til nyhedsbureauet AP.

Angrebet skete mandag formiddag i landsbyen Mashalari.

En ansat i redningstjenesten, der ikke vil have sit navn frem, siger, at angrebet var rettet mod et center, hvor en organisation uddeler mad og andre fornødenheder.

»Det skete, da en ngo var ved at uddele hjælp, folk var samlet for at modtage donationer«, siger den unavngivne redningsarbejder.

Han oplyser, at en anden selvmordsbomber ankom til stedet 12 minutter senere og bragte sin bombe til sprængning. Begge selvmordsbombere var kvinder. Men ved det andet angreb var det kun gerningskvinden, der blev offer for bomben.

Den militante gruppe Boko Haram menes at stå bag angrebene. Det er ikke usædvanligt, at gruppen bruger kvinder og børn i dens selvmordsangreb.

I de seneste otte år har gruppen dræbt over 20.000 mennesker i sin kamp for en islamistisk stat i det nordlige Nigeria.

Borno-delstaten er ofte plaget af selvmordsbomber, som Boko Haram menes at stå bag. Alene siden 1. juni er over 200 mennesker dræbt i sådanne angreb, viser en opgørelse fra nyhedsbureauet Reuters.