Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Vigtige Omar Marzouk

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Konservatives kampagne mod »naziislamisme« har som ventet fået alle landets tonegrædekoner op af stolene. Deriblandt den permanent forurettede komik-mand, Omar Marzouk, hvis indlæg i sagen er meget givende. Han beretter, at han er både »træt« af og »immun over for« debatten. Og som om det ikke var spændende nok, så stiller han også kardinalspørgsmålet: »Hvad skal jeg bruge (kampagnen) til?« Ja, hvad skal Omar egentlig bruge den til, hva’? Har de Konservative måske tænkt på det?

Heldigvis har Marzouk, den snedige rad, regnet det hele ud: »Det er et forsøg på at pisse sådan nogle som mig af og få os op i det røde felt.«

Ja. Det handler om dig, Omar. Om din træthed, din immunitet og om at »pisse« dig »af«. Selvfølgelig. Og det stopper ikke her. Sidste måneds solformørkelse handlede også om dig. Ligesom filmen »Pretty Woman«, stormen Katrina og Watergate-sagen. Du er nemlig meget, meget vigtig, Omar. Sådan kosmisk set.