Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

USA og Gud

24DEBHans-Hauge-124219.jpg
Hans Hauge Fold sammen
Læs mere

Hæren af danske TV-journalister, der alle havde fået en fin tur til Washington DC, blev helt mundlamme, da der kom et meget underligt, uforståeligt, nærmest frækt indslag i forbindelse med indsættelsen af Pence og Trump. Journalisterne fik røde øren og var ilde berørt, ligesom når man talte om sex i 1950erne. De var vidne til det fortrængte, der dukkede op.

Der skete det besynderlige, at en rabbi og dernæst en række præster begyndte at bede til Gud, og de nævnte endda Jesus. Har man hørt magen? Hvad skulle de dog sige? Er USA ikke splittet? Jo da, men de kunne se alle folde hænderne (det gør ikke engang danske præster), se, at de bøjede hovederne i bøn, og se, at Obama lukkede øjnene, sådan som missionsmænd gør. De deltagende var med andre ord fælles i deres tro. Ja, det er utroligt. De holdt heldigvis op igen med dette mærkelige noget, og så kunne Skammelsen og alle de andre gentage deres intetsigende fraser: USA er splittet.