Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Nøgent selvmål

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke nemt at bekæmpe den væmmelige jødestat, Israel. Det måtte en gruppe propalæstinensiske aktivister forleden sande. De havde ellers kreeret en udsøgt happening: De tog alt tøjet af og klovnenæser på og stillede sig op foran den mur, Israel har opført for at beskytte sin befolkning mod at blive dræbt af raketter. Aktivisternes pointe var noget i stil med, at »menneskeheden« er »nøgen« foran en »skamfuld« mur. Her skal ikke botaniseres videre over, hvordan cements skamfølelse mon er konstitueret, men blot gives en lille applaus for den teatralske satsning.

Desværre for de velmenende aktivister, blev en masse palæstinensere både stødt og krænket over nøgenheden. Det blev sågar kaldt for »en forbrydelse mod islam«. Her var ingen taknemmelighed over hverken idé eller udførelse. Men hvo intet vover, intet vinder – det er den slags, der skal til, hvis man endeligt skal forhindre israelerne i beskytte sig selv.