Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Grove nytårstaler, tak!

Klaus Kjøller: Bt.dk har en lang liste over grove fejl, som to fremtrædende politiske kommentatorer, Peter Mogensen og Hans Engell, har begået det seneste år. Intet tyder dog på, at fejlene går ud over deres anseelse som kommentatorer. Tværtimod.

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mogensen beretter om en munter SMS fra Annette Vilhelmsen: »hilsen chimpansen« i anledning af, at han havde analyseret sig frem til, at selv en chimpanse kunne vinde formandsvalget over Astrid Krag.

At fornærme folk på det groveste gør altså ikke noget, bare man bagefter kan følge det op med en munter anekdote. Det værste, seerne ved, er pæne skolepiger, som sidder nervøst og oplæser deres artige, fejlsikre nytårsfristil om, at vi skal gøre os umage, være søde ved hinanden, hjælpe de svage og huske at bruge sparepærer.

Det bør både vor dronning og vor statsminister skrive sig bag øret inden nytårs­talerne. Et par befriende grovheder vil desuden gøre det let for eksperterne bagefter at finde interessante budskaber i talerne. Groft sagt glæder sig allerede til de efterfølgende muntre anekdoter i stedet for de sædvanlige skihop fra Garmisch-Partenkirchen.