Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Enhedslisten er vild med at undskylde – bare ikke for partiets egen fortid

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhedslisten undskylder

Peter Nedergaard

Enhedslisten er glad for undskyldninger. Man vil gerne undskylde for Afghanistan, Danmarks slavefortid, spionage, Danmarks kolonifortid i Grønland osv. Det er Groft sagt sådan set med på. Dog synes vi, at partiet mangler at undskylde for én ting – partiets egen fortid. Da vi altid er konstruktive, har vi strikket en undskyldning sammen, som partiet gerne må anvende:

»Enhedslisten blev skabt af partier med forfærdelige ideologier. Da det marxistisk-leninistiske DKP, det trotskistiske SAP og det venstreekstreme VS gik sammen i 1989 og dannede Enhedslisten, glemte man at sige undskyld for disse partiers mørke ideologiske fortid. I en eller flere af disse ideologiers navne er der gennemført en undertrykkelse af millioner, begået massemord, initieret sultkatastrofer og sket underminering af alle former for menneskerettigheder. Nu siger vi det. Undskyld.«

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Inkluderende Hjørring

Hans Hauge

I gamle dag havde Hjørring et motto: »Byen hvor man aldrig keder sig«. Den slags siger man jo kun, fordi Hjørring var ufattelig kedelig. Byens politikere har forsøgt at peppe byen op. De fik et så smart bibliotek, at ingen ved, det er et bibliotek, men kedsomheden kom politikerne ikke til livs.

Nu har Hjørrings socialdemokratiske borgmester, Arne Boelt, fået en super idé. Han mener, at byen skal modtage 25 kriminelle afviste asylansøgere, der kan blande sig med de nye tandlægestuderende, der også skal til byen. Det skal dog siges, at Arne Boelt selv bor trygt i Sindal, og den by vil fortsat være fri for asylansøgere. Boelt er ikke kedelig; han er socialdemokrat.