Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Folketingssalen ligner et auditorium med studerende med snuden i skærmen

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Folketinget som universitet

Hans Hauge

Det er tydeligt at se, at de fleste folketingsmedlemmer har gået på universitetet. Det kan man se, når man betragter salen under Folketingets partilederdebat. Folketingssalen ligner et auditorium med studerende, for folketingsmedlemmerne sidder ligesom de studerende og kigger på deres computere eller iphones, mens der tales eller forelæses. Partilederne sidder forrest, og dem lytter ingen til. Partilederne er nemlig ligesom den gruppe, der holder oplæg, hvor den eneste lytter er underviseren eller Folketingets formand.

Misbrug

Lars Møller

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Forsvarets Auditørkorps har afsløret et omfattende misbrug af kreditkort i Forsvaret. I 2019 blev seks ansatte nemlig straffet for misbrug af deres kort. Professor Per Nikolaj Bukh ved Aalborg Universitet mener, at det høje antal er overraskende og det kan skyldes subkulturer i Forsvaret uden høj moral. I dag har Forsvaret over 10.000 kreditkort i omløb. Professor Jan Damsgaard på Copenhagen Business School kan ikke forstå det høje antal, da det jo medfører en risiko for misbrug. Groft sagt er enig, seks ud af 10.000 nærmer sig en promille, hvilket er omfattende, nærmest chokerende. Kortene bør inddrages, og Forsvarets ansatte har bare at lægge ud for arbejdsgiverens udgifter til hotel, kurser og andet. Regnskabsstyrelsen refunderer jo pengene senest efter et par måneder.