Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Bonnichsen slår til igen

06DEBjeve-Mikkel-Andersson-.jpg
BMINTERN - Mikkel Andersson Groft Fold sammen
Læs mere

Eks-PET-operativ chef Hans Jørgen Bonnichsen, som i 2015 blev kendt for sin forudsigelse af, at terrorister i flygtningestrømmen næppe ville blive et stort problem, diverterer nok en gang med guldkorn. Ansporet af en massakre på koncertglade børn har oraklet fået en innovativ terrorforhindrende idé: »Tænk hvis man kunne få fat i [potentielle terrorister] i tide og fortælle, at vold kun medfører en voldeligere verden,« siger han til Jyllands-Posten.

Fantastisk ide. Hvis nu vi fik dem til demokratiske lande, indrullerede dem i gratis skolevæsner, hvor undervisningen gik ud på at uddanne alle til fredelige samfundsborgere og endvidere gav dem overførselsindkomster, demokratiske rettigheder samt et utal af integrationsinitiativer, så ville terrorproblemet utvivlsomt løse sig selv. Det er da værd at prøve.