Nu sker det: Udenlandsk burgerkæde åbner i København

Den københavnske burgerkrig spidser til med endnu en ny udenlandsk spiller på markedet. Det er burgerkæden Friends and Brgrs, som nu åbner en restaurant i København.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sker den 27. juli, når den finske burgerkæde Friends & Brgrs inviterer til burgerfest på deres første restaurant i Danmark. Og den kommer til at ligge et sted, hvor der i den grad er kamp om burger-publikummets gunst: På Strøget i København.

Facebook inviterer Friends and Brgrs til åbningsfest, hvor de lover, at der vil være burgere til alle; veganere, kødelskere, glutenallergikere og vegetarer.

Restauranten bliver den unge kædes største satsning til dato og den første udenfor hjemlandet.

»København er det perfekte sted for Friends & Brgrs. Det er en meget international by, og menneskerne her sætter stor pris på burgere og god mad. Vi glæder os meget til åbningen, og vi ser frem til at servere fantastiske burgere til de gladeste mennesker i verden,« siger medejer Peter Fagerholm.

Se også: Her er de nomineret til Byens Bedste Burger 2016

Der bliver plads til omkring 90 siddende gæster i restauranten. I alt regner Friends & Brgrs med at ansætte omkring 35 medarbejdere til den nye restaurant i hjertet af København.

Friends & Brgrs slår sig op på at lave 'burgermåltider af friske råvarer og undgår tilsætningsstoffer, hvor det er muligt.' Blandt andet har restauranterne deres eget bageri, som sørger for friskbagte burgerboller.

Kæden så dagens lys i 2014 og har i dag har fire restauranter i Finland, og restauranten i København bliver den femte og første udenfor Finlands grænser.

Der venter Friends & Brgrs hård konkurrence fra blandt andre McDonalds og de stribevis af andre kæder og caféer på og omkring Strøget, der har burgere som en af hofretterne på menúkortet.

Hvad: Friends & Brgrs
Hvor: Vimmelskaftet 47, København K
Hvornår: Åbner den 27. juli 2016