Den er med på Bloombergs liste over verdens bedste burgere – nu rykker hypet københavnerrestaurant ind i Tivoli

Gasoline Grill er klar med sin syvende restaurant, som kommer til at ligge i den gamle have. Det bliver ikke den eneste kulinariske nyhed, fortæller Tivoli, som ønsker, at gastronomien skal fylde mere.

Snart kan denne slags burgere fra Gasoline Grill nydes i Tivoli, som opruster på det kulinariske område. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gasoline Grill

Når Tivoli efter planen slår dørene op 27. marts, er der basis for at kombinere turen i Det Gyldne Tårn med en gourmetburger fra en burgerbar, de fleste københavnere kender til.

I hvert fald har det ikke skortet på opmærksomhed og anerkendelse, siden den amerikanskinspirerede burgerjoint Gasoline Grill åbnede på en nedlagt benzinstation på Landgreven i København for fem år siden.

General Manager for Tivolis restauranter, Jakob Volquards Harreby

»Vi vil gerne være en gastrodestination. Gastronomi skal fylde ligeså meget som forlystelser og kultur. «


Som den eneste danske burgerbar har Gasoline Grill for eksempel sneget sig ind på det amerikanske medie Bloombergs liste over »verdens bedste burgere«. Tidligere er den også løbet med prisen »Byens Bedste Burger« i AOKs årlige afstemning, og i sommer fik den fem ud af seks stjerner af vores egne anmeldere Søren Frank og Søren Jacobsen Damm, der blandt andet skrev: »Hvad angår selve burgeren, er den ligeså enkel, som hypet er stort: Bøf i bolle med tomat, løg, salat og pickles samt husets »gasoline sauce«.«

Kødet, som hakkes på stedet og dagen, giver en bøf, som er særlig saftig, mener Berlingskes madanmeldere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gasoline Grill.

En gastro-destination

Nu er turen kommet til Tivoli, hvor Gasoline Grill åbner sin hidtil største restaurant. Den kommer til at ligge i det tidligere Woodhouse, som har terrasse ud til plænen med udsigt til blandt andet fredagsrock.

»Det er et koncept, der ligesom Tivoli er forankret i København. Samtidig favner det bredt, og satser på økologi og ærlige produkter,« siger General Manager for Tivolis restauranter, Jakob Volquards Harreby.

Han understreger, at det ikke bliver den eneste kulinariske nyhed i år – dog uden at kunne afsløre mere lige nu.

»På trods af, at Tivoli har et hårdt år, bliver der satset på det kulinariske. Vi vil gerne konkurrere med resten af København, og vi vil gerne være en gastrodestination,« siger Jakob Volquards Harreby og tilføjer:

»Så vi vil i højere grad flage for den gode spiseoplevelse i Tivoli, da vi jo ved, at mange gerne rejser langt for det gode måltid. Gastronomi skal fylde ligeså meget som forlystelser og kultur.«

Nyt møder gammelt

Ud over Landgreven serverer Gasoline Grill i dag burgere på Vesterport, Strandgade, Niels Hemmingsensgade, Værnedamsvej og i Carlsberg Byen. Burgerbaren er ikke mindst kendt for sin økologiske burger.

Indehaver af Gasoline Grill, Klaus Wittrup

»Vi er begge københavnerinstitutioner, den ene repræsenterer det gamle klassiske København og den anden det nye moderne.«


Indehaver af burgerbaren, Klaus Wittrup, mener, at hans koncept er oplagt at kombinere med en institution som Tivoli, der har været en del af København siden 1800-tallet.

»Tivoli har længe stået på ønskelisten. Vi er begge københavnerinstitutioner, den ene repræsenterer det gamle klassiske København og den anden det nye moderne,« siger han i en pressemeddelelse.

Burgere fra Gasoline Grill er blandt med på Bloombergs liste over verdens bedste burger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gasoline Grill.

Flere nyheder på vej

Det er ikke kun ny gastronomi, der er på vej til den gamle have. I et interview mellem jul og nytår kunne Tivolis nye direktør, Susanne Mørch Koch, fortælle, at der blandt andet er en ny forlystelse under opsejling – hvilken er stadig en hemmelighed. De planlagte ideer skal både kunne rulles ud i en tid, hvor coronarestriktionerne er lettet, men også kunne skaleres ned, hvis det er nødvendigt.

»Jeg synes, vi har et program klart, der kan matche den tid, vi er i, og som ikke bare har en udformning, som om intet var sket,« sagde hun blandt andet.