Guide: Her får du Byens Bedste Burger 2019

Det vrimler med gode burgere i København, og der er nærmest en religiøs tilgang til, hvilken der er bedst. Her er vores bud. Alle i denne guide var nomineret i Byens Bedste Burger 2019.

Velsmagende og skarpgrillet kød med lækker bolle med perfekt krumme og frisk, sprød garniture. Fold sammen
Læs mere
Foto: Soren Staun Petersen

Hvor får man Københavns Bedste Burger? Og skal den helst være helt klassisk, med mayo, eller skal den være helt uden kød? Hver sin smag. Her er AOKs bud på, hvilke burgere der p.t. står skarpest.

Gasoline Grill (Vinder Byens Bedste Burger 2019)

Byens mest hypede – og saftige – burger trækker trods det faktum, at den i dag kan fås i fem filialer, stadig lange køer. Her er intet overflødigt dimseri eller pyntesyge. Man kan se de simple ingredienser, og der er blot fire burgere på menukortet. Der er eksempelvis den klassiske cheeseburger med løg og pickles, eller man kan kaste sig over vegetarudgaven, der varierer efter sæson. Burgerne hos Gasoline Grill er desuden økologiske i alle filialer. Alle burgerne koster 75 kr., og skal man have fritter til, kan de fås for 25 kr., så det er til at betale.

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN.

Jagger

Rasmus Oubæks Jagger-kæde tæller i dag seks filialer, som skubber saftige bøffer i briocheboller over disken. Burgerkæden åbnede i 2016 sin første afdeling i Istedgade, og siden har ingen set sig tilbage. Menuen byder på otte forskellige burgere. Her kan man hoppe på den klassiske eller måske udfordre smagsløgene med en burger, hvor bøffen er erstattet med grillet halloumi. Et af kendetegnene ved Jagger er også de cremede milkshakes eller de friske frosne daiquiris. Burgerpriserne starter her fra 55 kr.

Der er noget for enhver smag hos Jagger! Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Østerbros Originale Burgerrestaurant

Den ikke særligt hipsteragtige burgerrestaurant på Trianglen er ikke synderligt tjekket, og menukortet er ukrukket og på pæredansk, men på trods af det anakronistiske look er man god til det, hele stedet handler om. Velsmagende og skarpgrillet kød med lækker bolle med perfekt krumme og frisk, sprød garniture. Hvis du bare vil have en god, stor burger, er det her altid stedet. Her er hele 11 burgere på menukortet, og er man til den vegetariske, så er bøffen lavet på kikærter. Burgeren koster fra 99 kr.

Velsmagende og skarpgrillet kød med lækker bolle med perfekt krumme og frisk, sprød garniture. Fold sammen
Læs mere
Foto: Soren Staun Petersen.

Hungry Dane

På Gammel Torv tilbereder Hungry Dane sin designerburger sous vide ti timer i andefedt. Her får du altså ikke serveret kødet i en kompakt form. Alt kød bliver efter den lange tilberedning pulled, og burgeren kan fås med and, kylling, oksekød og i en vegetarisk variant. Hele herligheden serveres i en karamelliseret briochebolle. Den anderledes tilberedning af kødet giver et blødt og delikat smagsudtryk i en burger, der er yderst saftig. Alle burgere koster 79 kr., og man kan selvfølgelig også få fritter.

Guldgrillen

Det gyldne »tyrkersvin«, som kultkokken Umut Sakarya gerne kalder sig selv, har revitaliseret god, traditionel dansk mad. På sin restaurant Guldgrillen har den fedtrige flæskefest ingen ende, og midt i svineorgiet gemmer der sig en hjertestoppende bøfsandwich med oksebøf, der har udsondret det bedste af 1970ernes bøfsandwich og er blevet genfødt i en tunet variant med bløde, rå, ristede løg og tyk, brun sovs. Den koster fra 75 kt.  Prøv den på eget ansvar!

På Guldgrillen har den fedtrige flæskefest ingen ende! Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.