Søren & Søren anbefaler: Her er fem rigtig gode burgere, du ikke skal stå to timer i kø for

Burgertest: Er du også helt opgivende ved tanken om at skulle stå og syde flere timer i solen for at smage Nomas nye burger? Berlingske anbefaler fem velsmagende alternativer.

Berlingskes madanmeldere guider til landets bedste burger udenfor Noma. Privatfoto

Det er bestemt ikke alle, der orker at stå i en timelang kø ved Noma og betale 150 kroner for at få fingrene i Rene Redzepis allerede verdensberømte mugburger. Man behøver dog ikke at gå ned på kvalitet.

Berlingskes Søren Frank og Søren Jacobsen Damm har været en tur rundt i hovedstaden for at smage på gode alternativer til burgernes hellige gral.

Tæt på perfekt

★★★★★☆

Burger Shack har mottoet »Gode ting tager lidt ekstra tid« og vær beredt på at vente netop lidt ekstra tid, idet stedet er populært, men det er det hele værd, og det tager højst 20 minutter – ikke to timer.

Den flammegrillede bøf var perfekt stegt, og var omsluttet af god cheddarost, der blev eftergrillet med gasbrænder. Alle tilhørende grøntsager er økologiske, og icebergsalaten var foldet hårdt, hvilket gav et tilfredsstillende »knas«. Burgerbollen var i den nyklassiske briochestil og fungerede upåklageligt med hensyn til absorberingen af saft og smag og uden smat.

Burger Shack var det eneste sted, vi testede, hvor vi kunne vælge, om bøffen skulle være stegt »medium« eller »rød«. Privatfoto

Burger Shack var i øvrigt det eneste af de besøgte steder, hvor vi selv kunne vælge, om bøffen skulle være »medium« eller »rød«. »Shack burger« er utvivlsomt en af landets bedste burgere p.t. Desuden gør prisen på kun 55 kroner »Shack burger« til testens billigste. Her er der virkelig tale om value for money. Bemærk i øvrigt, at hvis du har opgivet bikinikroppen i år, så serverer Burger Shack en chokolademilkshake baseret på Valrhona-chokolade! SJD

»Shack Burger«: 55 kroner – testens billigste.

Burger Shack
Tapperitorvet 1
København V

Køkkenet pumper derudad, mens der høvles burgere over disken, hvilket også kan ses på det noget ramponerede slutprodukt, man får i hånden.

På listen over verdens bedste

★★★★★☆

Gasoline Grill, der i dag tæller seks filialer, er den eneste danske burgerbar, som er med på det amerikanske medie Bloombergs liste over verdens bedste burgere.

Gasoline Grill har længe rangeret som nr. 1 i landet, men bliver nu ikke bare presset fra Noma, men også fra Burger Shack. Det er dog stadig uden diskussion en formidabel burger. De burde dog arbejde lidt med deres fritter, mener Søren Frank. NIELS AHLMANN OLESEN

Hvad angår selve burgeren, er den ligeså enkel, som hypet er stort: Bøf i bolle med tomat, løg, salat og pickles samt husets »gasoline sauce«. Hemmeligheden ligger i kvaliteten af den enkelte ingrediens – ikke mindst i kødet, som hakkes på stedet og dagen, og giver en bøf, som konsekvent er byens bedste og mest saftige. Efter mange besøg har vi endnu ikke oplevet den tort at få serveret en tør eller gennemstegt burger.

Bollen, som Gasoline får lavet ude i byen, er ligeledes glimrende – og for nylig bragt til berømmelse på Nomas nye midlertidige burgerbar. Hemmeligheden er en stor andel af kartoffel i bollen, som dermed har mindre tendens til at blive gennemvædet og smatte ud. SF

»Original Burger«: 80 kroner – testens dyreste.

Gasoline Grill
Landegreven 10
1300 København K

Elegant hipsterburger

★★★★☆☆

Burgerkæden Yoburger har på kort tid spredt sig til det meste af byen, og mon ikke det sjældent gode stykke forretningsdesign spiller en rolle i kædens succes? Det er en cool burgerkæde i elegant eklektisk hipsterstil. Den primære komponent i succesen skyldes dog nok de gode burgere, man laver på stedet.

»Yoburger« – nem at spise, elegant, frisk, dog en anelse anonym. Privatfoto

Vores »Yoburger« fremstod elegant, pivfrisk, velstegt og var meget nem at spise – nærmest børnevenlig. Bollen var godt balanceret og sprød i skærefladen og ikke så fedtet, som mange af tidens boller er blevet.

Der kunne godt have været lidt mere smæk på selve bøfsmagen, men grundlæggende en rigtig god burger, som dog samtidig også var testens mindste burger og derfor i den dyrere ende. SJD

»Yoburger« 74 kroner.

Yoburger
Østerbrogade 64
København Ø

Yoburgers forretningsfacader er eklektisk design af høj kararat. Og så er burgerne gode. Privatfoto

Michelin-kokkens burgerkæde

★★★★☆☆

Jagger-kæden er drevet af mesterkokken Rasmus Oubæk, kendt som manden bag blandt andet Pluto, Gorilla og Maison. Bøffen i husets »grundburger«, Jagger Burger, var velkrydret med salt og peber og lavet på friskhakket oksekød fra Nordjysk Naturkød.

Bøffen var gennemstegt uden dog at være aldeles tør og lagt i en meget blød briochebolle. Det øvrige fyld bestod af et icebergblad, tomatskive, løg, syltet drueagurk, smeltet cheddarost samt »Jagger-dip«, som er en thousand island-agtig mayodip med blandt andet tomat og chili. Med andre ord en god og gedigen traditionel burger. SF

»Jagger burger«: 75 kroner.

Jagger
Købmagergade 43
1150 København K

Høj bøf, smadret burger

★★★☆☆☆

Der er altid smæk på det populære Tommi’s Burger Joint på Vesterbro. Køkkenet pumper derudad, mens der høvles burgere over disken, hvilket også kan ses på de noget ramponerede burgere, man får i hånden efter relativt kort ventetid.

Der er knald på, på Tommi's Burger Joint – og det kan man se på de ganske ramponerede burgere. Men den smager godt. Søren J. Damm

Til gengæld er den høje og velstegte hakkedreng, som ender i din »Burger« saftig, med en god, brændt autentisk grillsmag. Lidt flere smagskomponenter ville ikke være at fornægte, men mange burgerconnoisseurs sværger faktisk til den enkle burger, uden ketchup og andre moderne unoder, så det kan være et stilmæssigt valg fra Tommi's side. Personligt synes jeg, at der mangler lidt syre i smagsbilledet, men alt i alt en burger med en rigtig god grundsmag, som måske kunne bruge lidt mere omsorg, men er perfekt til de der søndage, hvor man er kommet lidt for sent i seng natten forinden. SJD

»Burger«: 69 kroner.

Tommi’s Burger Joint
Høkerboderne 21-23
København V

Alle burgere i anbefalingen er de enkelte steders »grundburger«. Berlingske har ikke valgt noget til i forbindelse med testen. Bemærk, at flere af de anbefalede steder har flere filialer – vi anfører dog kun adressen på sted vi, har spist.