Søren Frank: Det flyder med foie gras i Dirch Passers dekadente kælder

Der spares hverken på smørret eller foie grasen i den nye version af Bjørnekælderen, som parrer det klassiske franske køkken med orientalske overtoner.

Ifølge overleveringen boede der i kælderen Frederiksberg Allé 55 engang en bjørnetæmmer med sine tamme bjørn, som han gik tur med i Frederiksberg Have. Siden har lokalerne, der ligger lige ved siden af Betty Nansen Teatret, fungeret som værtshus og restauration, hvor blandt andre Dirch Passer holdt hof i de gode gamle dage.

I gamle dage boede der bjørne i kælderen på Frederiksberg Allé 55. Thomas Lekfeldt

Klassisk fransk i bassen

Mange kokke og restauratører har siden været gennem svingdøren på Bjørnekælderen, og for nylig overtog Mads Dalsborg, tidligere køkkenchef på blandt andet Restaurant Mondän, stedet. Hvor Bjørnekælderen indtil nu har budt på et traditionelt a la carte-køkken – typisk smørrebrød til frokost og wienerschnitzel og helstegt rødspætte til aften – kører Dalsborg et mere gourmetagtigt menubaseret køkken med klassisk fransk i bassen og en masse af de små diskrete asiatiske overtoner, som ses en del steder for tiden.