Restaurant Noma har fløjet 95 ansatte og deres familier til Japan – Søren Frank har smagt menuen

Noma har fløjet 95 ansatte og deres familier til Kyoto i Japan for at lave restaurant i tre måneder. Søren Frank har smagt menuen og interviewet René Redzepi. 

Kastanje med caviar. Ditte Isager

Medmindre der er tale om ren affodring derhjemme, begynder ethvert finere måltid normalt med let opvarmning af ganen: Snacks, appetizers, amuse-gueules eller for den sags skyld hassun, som er den selektion af småbidder, der traditionelt indleder det fine japanske kaiseki-måltid, og som Noma indledte menuen med, sidst de var i japanske Kyoto i foråret 2023.

I år er det hele imidlertid vendt på hovedet: Få sekunder efter at jeg har sat mig til bords, får jeg en ordentlig kølle af en kongekrabbe fra Hokkaido lige i ansigtet. Eller for at være mere præcis så gemmer den kolossale krabbearm sig under, hvad der ligner et impressionistisk maleri af sirligt arrangerede efterårsblade.