Nyt gourmetbageri på Østerbro satser stort på sneglen – og åbner snart i Indre by og Hellerup

Bageriet Umiddelbar er åbnet på Østerbro med et stort udvalg af snegle, der trækker på traditioner fra USA. Råvarerne er til gengæld danske – og økologiske. Snart åbner folkene bag bageriet en butik i både Indre By og i Hellerup.

Nyt bageri på Østerbro har op mod 20 varianter af snegle – de er blandt andet inspireret af den amerikanske cinnabun-tradition. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Benger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man går forgæves efter kardemommesnurrer hos det nye bageri Umiddelbar på Østerbro.

Er det derimod snegle, der lokker, er her op mod 20 forskellige at vælge mellem. For eksempel en frøsnappersnegl, der, som navnet antyder, er en videreudvikling af en gammel kending.

»Vi har taget den klassiske frøsnapper og lavet den som en snegl med ekstra remonce i. Det gør den sprød udenpå og blød indeni. Det er faktisk vores bestseller i øjeblikket,« konstaterer Anders Venø, en af indehaverne af det nye bageri Umiddelbar.

Frøsnapperen er her genopstået som snegl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Benger.

Andreas Venø, medindehaver af Umiddelbar

»Vi syntes, det var interessant at blande de danske traditioner med de udenlandske. «


Ud over bagværk som brød og croissanter, er det da også ubetinget sneglene, som fylder mest i vinduet.

Her er alt fra klassiske snegle med glasur til bløddejssnegle med creamcheese, yuzusnegle, peanutbuttersnegle og skovbærsnegle med marcipan. Hertil kommer mokkasnegle fremstillet på espresso.

»Vi har set på historikken og på, hvordan man har bagt kanelsnegle i de nordiske lande. Vi har også set mod USA, hvor man har specialiseret sig i cinnabuns, som er en slags kanelsnegle med remonce og syrlig glasur. Vi syntes, det var interessant at blande de danske traditioner med de udenlandske,« siger Andreas Venø om sneglene, der koster mellem 24-28 kroner stykket.

Sneglene hos Umiddelbar er blandt andet inspireret af amerikanske cinnabuns. Fold sammen
Læs mere
Foto: Umiddelbar.

Den store brødinvation

Umiddelbar er endnu et eksempel på københavnernes uudtømmelige interesse for gourmetbrød. I efteråret slog den populære bager Hart dørene op for en brødbar på Christianshavn, hvor brødet parres med pølse, vin og cocktails.

En anden nyhed på brødscenen er Collective Bakery, som Coffee Collective åbnede på Nørrebrogade i sidste måned.

Umiddelbar på Østerbro bliver heller ikke en enlig svale. Inden længe vil bageriets brød også være tilgængeligt i Store Strandstræde 16, København K, hvor dessertbaren Winter Spring plejede at ligge. Her er tale om et brødudsalg, hvor der kommer friske varer tre gange dagligt.

I juli kommer turen til Strandvejen i Hellerup, hvor Umiddelbar også åbner en butik. Bag Umiddelbar står ejere fra Vores Brød i Valby, stifteren af Bertels Kager og bagere med erfaring fra Lagkagehuset og Meyers bagerier.

Umiddelbar åbnede på Østerbro i februar og er nu også på vej til Indre By og Hellerup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Benger.

Vinsmagning og kultur

Det nye bageri bruger primært økologiske råvarer – og flest danske.

»Det er vigtigt for os at have en grundbase i det danske. For eksempel køber vi mel fra Mejnerts Mølle, hvor man ved præcis, hvilken mark kornet kommer fra. Det klart, at den bedste chokolade og vanilje ikke er dansk, men hvor vi kan finde danske råvarer, gør vi det,« siger Anders Venø fra lokalet, hvor man også kan købe gin og andre typer alkohol fra Copenhagen Distillery.

Umiddelbar har også almindeligt brød, men signaturbagværet består af snegle i alle afskygninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Goeth.

Der har været bageri på Østerbrogade 103 i mange år. I sin tid holdt Ehlers Bageri til her. Siden har Andersens Bakery og senest Det Rene Brød ligget på adressen, hvor der nu ikke kun skal sælges brød.

Her skal også være boglanceringer, intime jazzkoncerter og vinsmagninger, fortæller Anders Venø, som også har planer om at arrangere »bagerdage«, hvor man kan komme forbi og få indblik i, hvordan de pittoreske snegle bliver til.

»Vi vil gerne have, at det er bliver et sted, hvor man kan få udvidet sin horisont kulturelt og gastronomisk,« siger han.