Ultrapopulært bageri åbner brødbar på Christianshavn

Hart Bageri får folk til at stå i kø efter surdejsbrød og kager på Frederiksberg. Nu åbner folkene bag en ny brødbar på Christianshavn, hvor brødet parres med pølse, vin og cocktails.

Richard Hart fra Hart Bageri åbner ny brødbar på Christianshavn. Disse lokaler skal efter planen være klar til gæster søndag den 15. november. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sprødt surdejsbrød og croissanter med uendeligt mange flyvske lag bliver parret med kaffe, øl, vin, ost og cocktails med te, når Hart Brød & Bar søndag slår dørene op.

Med et helt nyt koncept vil manden bag Hart Bageri på Frederiksberg, den engelskfødte Richard Hart, få danskerne til at spise endnu mere brød – og det skal være på alle tider af døgnet.

»Konceptet er ikke det samme som i bageriet på Frederiksberg. Ideen er, at om morgenen sælger vi brød og wienerbrød, og så bevæger vi os over i et frokost- og aftentilbud, hvor vi sælger brød med lækre oste, kød og fisk – ting, der akkompagnerer brødet godt,« fortæller Richard Hart.

Efter en periode på Noma åbnede han i 2018 – sammen med en række partnere – sit eget bageri på Gammel Kongevej på Frederiksberg, og nu udvider han forretningen. På hjørnet af Strandgade 108, der tidligere husede Michelin-restauranten 108, lige ved Inderhavnsbroen, er de nu klar med det nye koncept.

Richard Hart fra Hart Bageri åbner ny brødbar på Christianshavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Brødbaren vil holde åbent syv dage om ugen fra morgen til aften, og ideen med at udvide fra rent bageri til spisested kommer fra Richard Harts egne spisevaner.

»For mig er det ugens højdepunkt, når jeg har haft tid til at cykle rundt i byen for at købe lidt pølse og ost, som jeg kan sidde og hygge med om aftenen. Det er det, jeg gerne ville spise derhjemme. Jeg vil tage mit friske brød med hjem og så have et udvalg af lækre ting, som jeg vil spise med mit brød,« siger han om det, han nu vil have danskerne til at spise.

Det kan lyde som en hipsterudgave af klassisk tapas, men det er mere simpelt end det, forsikrer Richard Hart.

»Tapas er små bidder, der går godt i spænd med alkohol. Vores menu byder på ost, kød og fisk. Ting, man vil hapse med sit brød, så måske kan det godt sammenlignes med tapas,« siger han.

En anden markant forskel på det originale bageri og den nye brødbar er alkohollicensen. I samarbejde med Noma, hvor Richard Hart tidligere har bagt brød, er der udvalgt et vinkort, og der hentes øl ind fra mikrobryggerier fra både Danmark og USA. Richard Hart er opvokset i London, og som en hilsen til fødelandet vil brødbaren også tilbyde en række britisk inspirerede te-cocktails.

»Te har været en del af hele mit liv. Jeg har simpelthen fået det ind med modermælken. Om morgenen kan jeg drikke en hel kande, og om aftenen kan jeg finde på at pifte den op med et lille skvæt whisky,« forklarer Richard Hart.

Richard Hart, general manager i Hart Bageri

»Vi kommer ikke til at sælge alle de samme slags brød og kager, for selve bageriet skal bevare sin sjæl og være, hvad det er.«


Kærligheden til teen har medført udviklingen af en række te-cocktails.

»Vi har eksperimenteret med at infusere forskellige slags alkohol med te. Eksempelvis har vi en jasmininfuseret gin, og det giver nogle ret fantastiske smage i en cocktail,« siger han og understreger, at det først er senere på dagen, man kan drikke cocktails.

»Jeg regner ikke med, at der er nogen, der vil have te-cocktails til morgenmad, selv om jeg godt nok lige har set filmen »Druk«,« griner han.

Besat af brød

Richard Hart er uddannet bager i Californien i USA, og med hans opvækst i England har det været interessant at opleve danskernes forhold til brød. Særligt rugbrødet er blevet en favorit hos ham og også hos kunderne på Frederiksberg.

»Jeg er forbløffet over, hvor meget danskerne elsker godt brød. Vi sælger så meget brød. I er alle vokset op på rugbrød, der er vigtigt for jer. Vi er lykkedes med at lave et virkelig lækkert rugbrød, og det var en ny ting for mig. Da jeg arbejdede i USA, lavede vi måske ti brød om ugen, og nu er det 50-100 om dagen,« siger han og fortæller, at han selv er besat af alt brød.

Hart Bageri har succes med genfortolkninger af danske bagetraditioner, og alt er bagt fra bunden i små portioner og med håndværket i fokus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ditte Isager.

I den nye brødbar bliver der – efter coronarestriktioner – plads til 15 siddende gæster, og i sommermånederne vil der være udeservering på pladsen foran. Der vil ikke blive bagt brød i den nye bar, det vil fortsat blive bagt i bageriet på Frederiksberg. Det vil heller ikke være det helt samme sortiment, som man finder på Frederiksberg, så der er ikke tale om en kopi af Hart Bageri.

»Vi kommer ikke til at sælge alle de samme slags brød og kager, for selve bageriet skal bevare sin sjæl og være, hvad det er«.

At åbne ny forretning midt i en verdensomspændende pandemi holder ikke Richard Hart vågen om natten. Danskerne vil stadig have deres brød.

»For at være ærlig føler jeg mig ret privilegeret over at være bager i denne her tid. Mange restauranter og cafeer har det hårdt, men for mig personligt har bageriet kørt som før. Folk har stadig brug for deres brød.«