Restaurant Bouillon, der åbnede i efteråret, tog Københavnerne med storm. Efter få måneder kunne stedet prale af, at over 92.000 gæster havde været forbi til billig steak frites og endnu billigere løgsuppe. 

Og nu vil Sovino Brands med hjælp fra en af de mest prominente danske kokke åbne en konkurrent i genren, der er inspireret af de små billige spisesteder i Frankrig, der kaldes netop bouillon. 

Det er Claus »Røde« Christensen, der har udviklet menuen, mad og konceptet på den nye restaurant, ligesom han også har valgt kunsten, der skal op på væggene. 

Røde Claus, der i 28 år huserede på Gammel Mønt og de seneste seks år på Salon i Bredgade, er garant for god mad med klassisk fransk fundament. 

Det kan man så også håbe gælder for det nye sted, der har fået navnet Le Petit Rouge, altså den lille røde. Det er dog Røde Claus og ikke den lille bog med formand Maos tanker, der alluderes til.

Priserne ser dog ud til at være i et leje, hvor selv den mest udbyttede del af arbejderklassen kan være med. 

Claus »Røde« Christensen i Salon i 2018. 
Claus »Røde« Christensen i Salon i 2018.  Søren Bidstrup

Priserne på forretterne begynder således ved 35,25 kroner for en landpaté med cornichoner, og til hovedret kan man få en omgang steak frites med salat til 168,50 kroner, hvilket skulle være kortets dyreste ret. 

Menukortet består i det hele taget af klassisk fransk bistromad, siger Claus Christensen til Berlingske – og siger, at det er ham, der har insisteret på, at der også skulle øre på priserne, nu det også er dem, der konkurreres på. 

Landpaté, andelevermousse, chevre chaud-salat, oeufs durs – altså hårdkogte æg – med sauce mousseline og blomkålscrudité, asparges med vinaigrette, muslingesuppe og poussiner fra stedets eget rotisserie, er blandt retterne på kortet. 

»Forretterne kører fra 35 kroner og opefter – så det er klart, man ikke får en hel indbagt pighvar. Men selv jeg ville blive rigelig mæt af en forret, hovedret og dessert – måske med et stykke ost til,« siger Claus Christensen og fortsætter:

»Jeg er hverken kendt for små portioner eller billig mad. Så jeg måtte lige vende skråen, da de spurgte mig. Men jeg sagde ja, fordi jeg fuldstændig kan stå inde for det, der bliver serveret,« siger Claus Christensen.

De billigste vine på glas koster 39 kroner, og hvis man ønsker at medbringe særlige eller vine hjemmefra, er det også muligt at medbringe sin egen flaske vin mod en betaling på 250 kroner.

Det er som nævnt Sovino, der står bag den nye restaurant. Sovino står også bag steder som Salon, PS Bar & Grill, Lusso, Camino, Ambra og en række andre restauranter. 

Le Petit Rouge åbner 18. april, og den befinder sig i Galleri K ved Kristen Bernikows Gade i Indre By.