Legendarisk Michelin-restaurant genopstår fra de døde

Restauranten er klar til at åbne på ny adresse med køkkenchef Christoffer Sørensen.

Saltet makrel a la restaurant Studio. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da restaurant Studio åbnede i det gamle toldkammer i Havnegade tilbage i 2013 med den forhenværende Noma-kok Torsten Vildgaard bag gryderne, scorede den få måneder senere danmarkshistoriens hurtigste Michelin-stjerne.

Der er løbet meget vand i åen siden da. Vildgaard forlod Studio i 2017, og det samme gjorde den daværende restauratør Claus Meyer i starten af 2019. Året efter fjernede Michelin-guiden Studios stjerne, hvilket er helt normal procedure, når en restaurant skifter både kok og restaurantør.

Merete Holst, som tidligere blandt andet har været direktør i Meyers kantiner, overtog sammen med sin partner, Dorte Juhl Østergaard, driften af Studio.

Den forhenværende souschef fra Dragsholm Slot, Christoffer Sørensen, blev hentet ind som køkkenchef på Studio, og herefter kom der tilsyneladende styr på gryderne. I hvert fald tildelte Michelin-guiden i fjor Sørensen den såkaldte »Young chef award«, mens vi her på avisen kvitterede med fem stjerner for den unge koks eksperimenterende nordiske køkken.

Christoffer Sørensen er Studios køkkenchef. Fold sammen
Læs mere

Senest er Christoffer Sørensen blevet indstillet med hele to retter – kalvetunge med hamp og vilde blåbær med røget vanille – til Årets Ret, som er de danske madanmelderes svar på filmverdenens årlige Oscar-uddeling.

Efter et endnu et ejerskifte og samlet set 15 års underskud på driften af den gamle bygning i Havnegade, blev Studio imidlertid hældt på gaden. Den nye ejer, Adam Falbert, har nu lejet den gamle toldkammerbygning ud til den kendte internationale privatklub, Soho House.

Merete Holst har siden holdt fast i ansættelsen af Studios køkkenchef Christoffer Sørensen og satset på, at restauranten en dag ville genopstå, når de rette lokaler var fundet. Dem mener man nu at have på Ottilia Jacobsens Plads i Carlsbergbyen, hvor den nye version af Studio slår dørene op 22. november i år.

Ambitionen er at genvinde Michelin-stjernen, men inden da er det muligt at opleve Christoffer Sørensen, når han på søndag tilbereder de indstillede retter live foran publikum, på Israels Plads fra klokken 10.30.