Ja tak til forloren hare og øllebrød. Her får du god dansk mad i København

Higer smagsløgene efter dansk mad, som mormor lavede den (måske en my bedre), så er det nu, du skal kigge med. Berlingske guider her til gode spisesteder med dansk mad. 

Madanmeldelse af Franks Kro. Stegt flæsk. Søren Bidstrup

Willkommen, bienvenue, welcome! Det er dejligt med lækker mad fra hele verden, men nogle gange er man måske bare mere til hej og velkommen?

Lidt mere til stegt flæsk, sild og tarteletter end quiche og cannelloni. Nogle gange lidt mere til kro end brasseri.

Berlingskes anmeldere guider her til lækre steder i København, hvor du spiser god, gedigen dansk mad.

Rødgrød med fløde på Franks kro.  Søren Bidstrup

På Franks kro får du gammeldaws dansk mad. Og der er brugt masser af gode og gedigne råvarer. Her er stegt flæsk ad libitum, og så fik gastronomiredaktør Søren Jacobsen Damm den bedste rejecocktail, han har smagt.

Uddrag fra anmeldelsen: 

»Er du skrupsulten, kvalitetsbevidst og i det nostalgiske hjørne, så slå et smut forbi Franks Kro og få dig et flæsketårn med en garniture af Raquel Rastennis største hits.

Franks gedigne danske køkken klemmer sig op på fire stjerner, og jeg håber, at flere vil følge i Franks fodspor, men også, at han måske selv udvider repertoiret uden at glemme klassikerne.«

Læs hele anmeldelsen her. 

Franks Kro, Fredensgade 11, 2200 København N.

Slotskælderen hos Gitte Kik har dansk mad på menuen.  Thomas Lekfeldt

Selvom anmeldelsen har en håndfuld år på bagen, kan vi garantere for at kvaliteten stadig er i orden her i kælderen. Det er stadig de gamle, efterprøvede klassikere, der fylder her, og du finder både smørrebrød og varme retter. Særligt var fiskefilet med rejer og asparges rigtig god. Her er der ikke tale om en turistfælde. Det er ægte godt.

Uddrag fra anmeldelsen: 

»Gitte Kik er en ægte københavnerinstitution, og selvom beliggenheden indbyder til kynisk turistfælde, har man valgt at holde den gamle, men stolte gastronomiske fane højt. 

Den ægte og rå, men kærlige københavnerbetjening gør en frokost på Gitte Kik til en helt særlig og unik oplevelse.«

Læs hele anmeldelsen her.

Slotskælderen hos Gitte Kik, Fortunstræde 4, 1065 København K.

Aamanns 1921. Oscar Scott Carl

Hos Adam Aamann og Aamanns 1921 finder du også masser af danske retter. Foruden smørrebrødet er der delikate retter på kortet både frokost og aften. Det er ikke stegt flæsk-stilen, men en anelse mere nutidigt inspireret, og frikadellerne er vildtfrikadeller frem for på almindeligt svinekød. Anmeldelsen har nogle år på bagen, men maden er absolut stadig anbefalelsesværdig. 

Uddrag af anmeldelsen: 

»Frokosten på Aamanns 1921 er utvivlsomt en af byens bedste, og Aamann er de komplementære smages mester. Der var virkelig ikke mange hår i suppen under vores besøg hos »Adam Dobbelt-A«. 

Man kunne anføre, at hvis man er rigtig grosserersulten, skal man op på tre retter/stykker, og så er det ikke helt billigt, men her på Aamanns 1921 er maden hver eneste krone værd – og lidt til.«

Læs hele anmeldelsen her. 

Aamanns 1921, Niels Hemmingsens Gade 19-21, 1153 København K.

Rullepølsen fra Boulevarden 129. Thomas Lekfeldt

På den gamle bodega på Amager er det smørrebrødet, der spiller den ultimative hovedrolle. Men hvad gør det, når det sidder lige i skabet. Især var kartoffelmaden en af de bedste, Berlingskes anmelder har smagt. 

Uddrag fra anmeldelsen:

»Det var skarpt eksekveret med fuld velsmag uden at ty til nemme løsninger som mayonnaise og fedt, lavet på ordentlige råvarer og i en perfekt balance.

Og så var det skønt at opleve, at det faktisk kan lade sig gøre at forene den brune bodegacharme med superskarpt smørrebrød.«

Læs hele anmeldelsen her.

Boulevarden, Amager Boulevard 129, 2300 København S, tlf. 42 94 77 25.

Fasangården i Frederiksberg Have leverer god, dansk mad.  Liv Latricia Habel

På Fasangården i Frederiksberg Have er der klassisk både til frokost og til aften. Til frokost er det smørrebrød, der dominerer. Særligt var Søren Jacobsen Damm vild med hønsesalaten. 

På aftenmenuen kan du både kaste dig over en forloren hare med ribsgelé eller en omgang brændende kærlighed. Og er du ekstra sulten, er der øllebrød til dessert.

Uddrag fra anmeldelsen: 

»Vi konkluderer, at Frederiksberg nu også har meldt sig ind i »smørrebrødskrigen« og håber, at det nye traditionelle koncept viser sig at være det rigtige for Fasangården. Vi sender således fire fine smørrebrødsstjerner.«

Læs hele anmeldelsen her.

Fasangården, Søndre Fasanvej 73, 2000 F tlf. 28 44 43 51.