Flere buler trods grøn vinter

De fleste tror, at frostfrie veje giver færre buler i bilerne. Sådan er det ikke.

Trods "grøn vinter" sker der flere og flere biluheld. Arkivfoto: Mogens Flindt Fold sammen
Læs mere

Den ene varmerekord efter den anden bliver slået i denne vinter. Og man skulle tro, at det ville give færre uheld på vore veje. Men statistikken fra forsikringsbranchen viser noget helt andet.

"De seneste tal viser, at flere biler må en tur på værkstedet. For november kan vi konstatere en stigning på hele 15,6 procent i forhold til året før," fortæller konsulent Christian Skødt fra Forsikringsoplysningen ifølge Nordjyske Stiftstidende.

I november var der over 36.000 skader mod godt 32.000 i novemeber året før. Til avisen siger Christian Skødt at tallene for december ikke er meget bedre: Faktisk en stigning på seks procent.

Og hvorfor drøner vi ind i hinanden på vejene, når de er tørre og der ikke er det mindste snefnug?

Forsikringskonsulenten prøver at forklare:

- Bilparken er blevet pænt meget større, og det giver mere pres på vejene og mere køkørsel.

- Det giver øget risiko for buler. Desuden bruger vi nu mange penge på flotte nye luksusbiler, som vi efterfølgende er meget ømme over.

- Det betyder, at alle former for ridser og småbuler straks bliver anmeldt. Gamle biler med "ar efter kamp" - hvor bilejerne ikke gider anmelde endnu en ridse eller bule - bliver sjældnere, mener Christian Skødt ifølge Nordjyske Stiftstidende.