Tips til den overskuelige tur til Paris

Tricket til en overskuelig weekendtur i Paris er at holde sig til et enkelt kvarter, ja, måske en enkelt gade. Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie i Marais-kvarteret har alt, hvad (jule)hjertet begærer.

1. Fleux. 2. Nature & Découvertes. 3 L’Eclair de Génie. 4. Première Pression Provence. Foto: Sarah Skarum. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Køb (alt)

Julegavekvaler? STOP her. Der findes masser af butikker med billige småting, som ingen har brug for, men meget få, hvor tingene virker begavet udvalgt, så man tænker »ej, den kunne jeg også give«. Fleux er sådan en butik. Fra sæt til selv at lave smør, ost, lave vægtæpper eller dyrke champignoner til pænt porcelæn, skotske plaider, plakater, kæmpe plakater til at male selv på og – virkelig genialt tænkt – pæne læsebriller til 30 euro. På den anden side af gaden ligger Fleux for voksne, som stadig er god, men noget mere kedelig med møbler og dyrere brugskunst.

Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie 39 og 52. Findes også online på en.fleux.com

2. Til inde og ude

Lidt længere nede ad gaden ligger Nature & Découvertes, der er som at træde ind i det moderne menneskes drøm om det gode liv. Her er lige dele udstyr til rejser, globusser og kort, måder at blive klogere på, stjernekikkerter og rigeligt med udstyr til yoga og anden meditation og skøre gadgets som et vækkeur, der kan vække med din yndlingsduft, om det er croissanter eller kaffe. Kort sagt gaver til alle i alle aldre, også til adventskalendere og værtinder.

Nature & Découvertes, Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie 20. Findes også i en lang række andre byer i Frankrig, Tyskland, Belgien og Schweiz. Natureetdecouvertes.com

3. Pæne kager

Jeg vil gerne vædde en tier på, at eclairs bliver de nye macarons. Små fine vandbakkelseskager, der både smager godt og er smukke på billeder. L’Eclair de Génie er en butikskæde, der ikke sælger andet. Eneste valg er, hvad fyldet skal indeholde. Den gule med yuzu, en asiatisk citrus, er vidunderlig og meget smuk. Selv indpakningen i delikat pastel er instagram-egnet. Priser fra 4,5 euro pr. kage.

L’Eclair de Génie, Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie 43

4. Velsmag

Brug for en værtindegave, der ikke visner? Delikatessebutikken Première Pression Provence har alt, hvad det frankofile hjerte kan begære af delikatesser fra, ja, gæt selv. Provence. Olier, eddiker, chokolader, fransk nougat (men hvem nænner at give det væk?) pastis i små flasker og marmelader og honning.

Première Pression Provence, Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie 7

5. Den uartige bager

Le Marais er et gammel jødisk kvarter, som homoseksuelle også elsker. Er man i tvivl, kan man tjekke Tata Burger, der som udsmykning har valgt at have boxershorts med bananer (det er sjovere, end det lyder) eller bageren Legay Choc, som udover croissanter og bagettes sælger brød formet som … nå ja, pikke.

Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie 45

6. Mad i baggården

Gemt i en baggård ligger Jaja Restaurant hyggeligt tilbagetrukket. Maden er fransk, men med inspiration fra andre køkkener, som et strejf yuzu eller en risotto. Åben til aften eller frokost, husk at bestille bord. Hovedretter fra 20 euro.

JaJa, Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie 3, jaja-resto.com

7. Til franske damer (og os, der drømmer om at ligne)

De ligger ikke på selve gaden, men hvis man ikke har meget tid, men lyst til at se på tøj, er der et godt udvalg af fransk tøj i et rimeligt prisleje lige om hjørnet, hvor Rue Vieille-du-Temple krydser Rue des Francs-Bourgeois. Her er både Zadig & Voltaire, Sandro, Maje og Iro. Drejer man om endnu et hjørne, ligger der noget så ufransk som japanske Uniqlo, der dog altid er et besøg værd, især om vinteren. Uniqlo laver gode basisvarer, deres merinould er virkelig god og holder godt, deres cashmere betalelig og for frossenpinde er deres termoundertøj Heattech uundværligt.

Rue des Francs-Bourgeois 39. uniqlo.com

5. Legay Choc. 6. Jaja Restaurant. Foto: Sarah Skarum. Fold sammen
Læs mere