Modigt show af David Andersen

Det er ikke så mærkeligt, at P. Diddy har flere af den danske designer David Andersens klæder.

David Andersen skaber herretøj, som kræver sin mand. Til mænd, som ikke kunne drømme om at ligne de andre hipstere i tern i Kødbyen eller polotyperne i Hellerup. Men det er godt, fordi det er konsekvent. Og fordi er modigt. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

David Andersen viste torsdag formiddag sin efterårskollektion. For første gang både til herrer og damer. En damekollektion fordi han har brug for at få fat i flere jyske indkøbere og få en større omsætning.

Se billederfra showet i galleriet til højre >>

Al respekt for, at man fokuserer på forretning. Og endnu mere respekt for, at man så laver en god kollektion, der var befriende usød og unuttet og ukær, men rå og hård uden at være rocker-bitch eller bare for sm-agtig.

Kollektionerne blev præsenteret i Imperial biografen som kombination af en 3D-film, hvor tøjets detaljer tydeligt trådte frem. Faktisk et virkeligt godt redskab til at præsentere de små detaljer, som især på sort tøj kan drukne i lys, blitz og hast og et show.

Silhouetten er stram og sort med hvide strejf. Korte tætte kjoler, masser af læder, velsiddende bukser, fine nederdele og strik. F.eks. en fin sort strikket kjole med markerede skuldre. Læderjakker med let asymmetri, tætte og korte.

Meget, meget fint og med en fornemmelse af, at man kunne klæde sig på for at møde en verden, der ikke altid smiler til en.

Meget, meget lidt københavneryndigt bohemelook, der passer til cykelkurv med plasticroser. Og meget, meget mere kølig storby.

Herrekollektion

Herrekollektionen var tilsvarende sort og rå. Med den for David Andersen karakteriske brug af asymmetri og med skæve detaljer, som en frakke, der nærmest var omvendte svalehaler med længde foran, læderjakker og veste med skæve revers.

David Andersen laver også pels i sort mink, og han arbejder som andre med udfordringen at gøre den bløde pels maskulin, det lykkes især i kortere jakker og veste og bliver sværere og mere Hollywood-bling’et i de lange frakker med bindebånd.

Ikke overraskende, at P. Diddy har flere af den gode Andersens ting.

Det er herretøj, som kræver sin mand – og at man ikke drømmer om at ligne de andre hipstere i tern i Kødbyen eller polotyper i Hellerup. Men det er godt, fordi det er konsekvent.

Og fordi er modigt.