Sladderblad betalte en formue for at få udleveret sexbeskeder sendt af Amazons stifter

Amazon-chefen Jeff Bezos har længe villet finde ud af, hvordan det amerikanske sladderblad National Enquirer kom i besiddelse af tekstbeskeder mellem ham og hans elskerinde. Nu er det offentligt, at det drejer sig om en betaling på over 1,3 mio. kroner.

Nu får Amazon-chefen endelig svar på, hvordan der blev lækket sexbeskeder og billeder mellem ham og elskerinden til det amerikanske sladderblad National Enquirer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joshua Roberts/Reuters/Ritzau Scanpix

Amazons stifter, Jeff Bezos, har længe spekuleret over, hvordan det amerikanske sladderbad National Enquirer kom i besiddelse af frække beskeder, som han havde sendt til sin elskerinde, mens han stadig var gift.

Virkeligheden er, at hemmeligheden blev solgt til bladet af Michael Sanchez, der er bror til elskerinden Lauren Sanchez. Han fik 200.000 amerikanske dollar for at lække materialet, hvilket svarer til lidt over 1,3 mio. kroner. Det skriver The Wall Street Journal.

Siden det amerikanske sladderblad udgav 12 sider med billeder – blandt andet et billede af Jeff Bezos under bæltestedet – og sexbeskeder, har Amazon-chefen offentligt spekuleret over, hvordan bladet kom i besiddelse af materialet. Det fik dengang Jeff Bezos til at indlede sin egen efterforskning af sagen.

National Enquirer er kendt som en trofast støtte af Donald Trump. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHANIE KEITH/AFP/Ritzau Scanpix.

Meget tydede længe på, at Det Hvide Hus kunne være indblandet. Jeff Bezos' sikkerhedschef, Gavin de Becker, havde antydet, at historien kunne være politisk motiveret – og at det kunne være tre af Donald Trumps støtter, som havde skaffet sig adgang til Bezos' SMSer og lækket dem til tabloidmagasinet.

Det fik en advokat fra American Media, Inc. (ejer af National Enquirer) til at sende flere e-mails, hvori han viser, hvilke endnu upublicerede billeder National Enquirer ligger inde med – og hvad der skal til for at undgå, at de bliver trykt.

Jeff Bezos' nye flamme, Lauren Sanchez, er helikopterpilot og tidligere TV-vært. Fold sammen
Læs mere
Foto: GABRIEL BOUYS.

Et af punkterne krævede, at Jeff Bezos skulle anerkende, at hverken han eller hans efterforskere har noget bevis for, at dækningen af Jeff Bezos' affære skulle være politisk motiveret. Til gengæld vil American Media, Inc. forpligte sig til ikke at publicere flere af billederne.

Jeff Bezos' svar var klart: Nej.

Amazon-chefen ville tydeligvis ikke give efter for den form for afpresning. Det mundede også ud i en anklage mod mediekoncernen.

Michael Sanchez har tidligere afvist, at han spiller en rolle i sagen. Ifølge Wall Street Journal har han vist støtte på Twitter til præsident Donald Trump og har forbindelse til konservative aktiviteter.