Skrækeksempel med tårnhøje varmeprisstigninger: Ledelsen regnede forkert – er nu smidt ud i kulden

Bestyrelsen i et energiselskab i Østjylland har udtrykt mistillid til formanden og kassereren, ligesom direktøren er trådt tilbage. Det er sket, efter at selskabet varslede voldsomme prisstigninger, der siden blev trukket tilbage.

Det bliver alligevel ikke så dyrt som først frygtet for indbyggerne omkring Bjerringbro at skrue op for radiatoren i år. Energiselskab havde nemlig udsendt forkerte tal for prisstigninger. Modelfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I december 2021 blev Gudenådalens Energiselskab fremhævet som et skrækeksempel på, hvor meget de stigende varmepriser kan ramme danskerne på pengepungen.

Det østjyske energiselskab varslede således prisstigninger på 185 procent i 2022.

Men den beregning var forkert, og derfor udtrykte den øvrige bestyrelse på et møde 13. januar mistillid til både formand Preben Sørensen og kasserer Per Dalgaard, som begge valgte at trække sig. Den nye bestyrelse fyrede derefter selskabets direktør, Jan Dansbo.

Det oplyser Gudenådalens Energiselskab i en pressemeddelelse.

Til TV 2 Østjylland fortæller den nye bestyrelsesformand, Allan Krantz Jensen, om årsagen til den fejlagtige udmelding i december.

»Der har været nogle uklarheder i de her beregninger, der lå til grund for stigningen. Og det er også på baggrund af nogle data, som er kommet fra den tidligere formand og kasserer,« siger han til lokalmediet.

Allan Krantz Jensen fortæller tilmed, at fejlen blev opdaget, fordi medlemmer af energiselskabets bestyrelse i juleferien besluttede sig for selv at regne priserne efter.

Gudenådalens Energiselskab skriver i pressemeddelelsen, at man i løbet af denne uge vil sende information ud til kunderne om de fremtidige planer for selskabet samt en fast maksimalpris for varmeforsyningen i 2022.

Forhandlinger

Gennem det seneste stykke tid er energipriserne steget markant, hvilket rammer mange danskere på privatøkonomien. I november fremsatte regeringen en såkaldt varmepakke på 100 millioner kroner, som skulle fordeles i kommunerne, og som skulle hjælpe med at dække prisstigningerne.

Siden er de høje priser fortsat, og det samme er det politiske pres for at sikre yderligere hjælp. Derfor mødes Folketingets partier tirsdag til indledende drøftelser om, hvordan man bedst håndterer de stigende energipriser.