Rekordstort tab i 2004 på grund af ekstremt vejr

Ekstremt vejr gjorde 2004 til det hidtil dyreste år for forsikringsbranchen. De rige lande må nedsætte CO2-udslippet nu, kræver forsikringsgiganten Munich Re.

Læs mere
Fold sammen
2004 vil indskrive sig i historiebøgerne som det år, hvor tyfoner, orkaner og andre ekstreme vejrfænomener påførte verdens forsikringsselskaber de hidtil største tab.

I årets første 10 måneder har naturkatastrofer i form af orkaner og oversvømmelser kostet forsikringsbranchen over 192 milliarder kroner.

Det er en stigning fra knap 90 milliarder kroner i samme periode året før, viser en opgørelse, der er fremlagt på FN's klimakonference i Buenos Aires.

USA led med over 140 milliarder kroner de største tab, viser den foreløbige opgørelse, som er udarbejdet af Munich Re, et af verdens største selskaber inden for genforsikring.

De reelle tab som følge af vejrfænomener har endda været næsten tre gange større end det, som forsikringsselskaberne har måttet erstatte. Det skyldes, at indbyggerne i verdens fattige lande ikke har forsikret, sagde direktør Thomas Loster fra Munich Re på et pressemøde.

/ritzau/